Dance of Tulips I – Francesco Cusumano

100 x 75 cm | 140 x 105 cm

v.a. 250,00

Wissen

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

Over…

De bloeiende tulpen, die zacht wuifden in de wind, inspireerden de Italiaanse kunstenaar Francesco Cusumano tot het maken van dit moderne en abstracte werk. Geschilderd met twee basiskleuren heeft dit doek een subtiele vlakverdeling waarop een vurige explosie van de bloeiende tulpen te zien in. Dance of Tulips lijkt de geur van bloemen in de zomer in zich te dragen. Het zachte crème leent zich uitstekend bij zowel moderne, als klassieke interieurs.

Dance of Tulips giclee details

Het schilderij is uitgevoerd als giclée op eco-canvas en bieden we naar keuze met of zonder lijst aan.

 

Categorieën: , , Tags: ,

Over de kunstenaar

Francesco Cusumano

De warme kleuren en de expressieve kunst van Francesco Cusumano vinden hun oorsprong in de Italiaanse roots van deze kunstenaar. Cusumano is in 1964 geboren in het plaatsje Carini in Palermo op Sicilië in 1964. Al op jonge leeftijd was zijn liefde voor de kunst ontvlamt en als kind waren kleurpotloden, verf en papier dan ook zijn favoriete speelgoed. Zijn fascinatie voor het tekenen en het schilderen groeide met de jaren. Hij legde zich toe op het verfijnen van allerhande technieken, zoekend naar balans en de juiste vlakverdeling.

`Ik ben begonnen met de figuratieve technieken te leren, met afbeeldingen van ruimten en dimensies die ik intensief had waargenomen. Ik leerde over de betekenis van licht en donker en hoe dat met elkaar contrasteert. Ik leerde proporties te identificeren en ze in hun juiste verhouding te plaatsen. Al snel besefte ik dat ik verder wilde gaan dan realistische voorstellingen; ik wilde mezelf uiten door mijn gevoelens vorm te geven met persoonlijke abstracte vormen en lijnen. De overgang van figuratieve naar abstracte schilderkunst opende de deur naar mijn innerlijke beeldspraak. Geïntrigeerd door de werken van Hans Falk en Sam Francis vervolgde ik met het ontwikkelen van mijn vaardigheden door kunstlessen onder leiding van een grote mentor, de kunstenaar Ruedi Sieber. In 2005 werd ik toegelaten tot de Artist Association Zurich. Mijn schilderijen zijn de spiegels van mijn ziel, de visuele uitdrukkingen van mijn ervaringen en emoties, die nuance toevoegen aan mijn dagelijks leven. Ik wil een gevoel van vreugde en bezieling aan de kijker overbrengen. Telkens als een werk het hart van iemand raakt, laat het me diep het persoonlijke proces van de ervaring van de kijker zien. In 2014 publiceerde ik mijn eerste kunstcatalogus “Lichtblicke”.

Francesco Cusumano is een autodidact kunstenaar die werkt met acryl in gemengde technieken. Kijkend naar zijn werk kun je het glinsterende licht van het doek af voelen stralen en de aardse geuren beleven die als een adem uit zijn kunstwerken lijken te komen. Zijn werk nodigt uit om je eigen fantasierijke innerlijke reis te maken en zo de spelonken van de eigen ziel te ontdekken.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen N/B
Kunstenaar

Cusumano, Francesco

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas, 60% katoen / 40% polyester, hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.