Tulpa I – Elena Filatov

30 x 30 cm | 60 x 60 cm

v.a. 85,00

Wissen

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

Over…

De gele tulp is hier door Elena Filatov afgebeeld op een achtergrond in dezelfde kleurtonen. Door het spel van dikke en dunne penseelstreken, lichte en donkere kleurnuances en een subtiele accentuering van de belijning komt de tulp in al haar schoonheid tevoorschijn. Schoonheid in eenvoud in een mooi bloemenschilderij.

Tulpa giclee details

Het schilderij is uitgevoerd als giclée op eco-canvas en kan naar keuze met of zonder lijst geleverd worden.

Categorieën: , , Tag:

Over de kunstenaar

Elena Filatov

Elena Filatov is geboren in 1968 in Kazachstan. Ze is afgestudeerd in kunst en muziek in zowel Moskou als in Omsk (Siberië). Als ontwerper en kunstenaar heeft ze geruime tijd in Chabarovsk gewerkt, een stad in het uiterste oosten van Rusland. Daarna is ze naar de Verenigde Staten gegaan en verhuisde naar Portland. In 1995 vertrok ze naar het Duitse Bad Oeynhausen, waar ze is gebleven en zich defintitief als zelfstandig ontwerper en kunstenaar heeft gevestigd.

Elena Filatov is een kunstenares vol warmte en harstochtelijkheid. Haar beleving van de werkelijkheid is intens. De passie die het leven in zich draagt weet ze op het doek naar voren te brengen. Haar onderwerpen zijn mensen, landschappen en bloemen die ze met krachtige penseelstreken tot leven brengt. In haar werk zien we harmonie en contrast op indrukwekkende wijze; men kan niet ontsnappen aan de charme van haar beelden. Deze kunstenares begrijpt de kijker en zoomt van dichtbij in op haar onderwerp, waardoor je soms letterlijk nog de wind van haar geboorteland Kazachstan kan voelen.

Filatov werkt met verschillende materialen als olieverf, acryl, pastel, gouache en potlood met carbon. Naast schilderwerken maakt ze ook aquarellen en collages.

“Welke kleur heeft de wind die over de uitgestrekte goudkleurige velden van Kazachstan raast. Welke kleur heeft de wind waar geen vogel tegenin kan vliegen en die de glinsterend ijzige vorst over de immense Siberische taiga begeleidt. Welke kleur heeft de wind die de eerste zonsopgang in het Verre Oosten begroet. Welke kleur heeft de wind die door de blauwe diepten van de oceaan naar een ander continent heen vliegt. Welke kleur heeft de wind die over donkere bossen waait en over kusten, zeeën en besneeuwde Alpen heenblaast.”

– Elena Filatov


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen N/B
Kunstenaar

Filatov, Elena

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas, 60% katoen / 40% polyester, hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.