Winter – Ger Stallenberg

50 x 140 cm

320,00520,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerdeoplage: 35
giclée op canvas

Het giclee Winter van Ger Stallenberg beeldt een maagdelijk wit sneeuwlandschap uit. Hij verleidt ons hierin de eerste stappen te zetten op weg naar de prachtige horizon.

Kijkend naar het schilderij wordt je verleid de wandelschoenen aan te trekken en dit bos te gaan verkennen. Aan de horizon gloort het zonlicht in warme oranje-rode kleuren. De grote bomen links en rechts lijken het besneeuwde pad door het bos heen te markeren. Een schilderij dat een fijngevoeligheid ademt, een intense diepte heeft en een prachtig kleurgebruik van witte en blauw-grijze tonen.

Uitvoering & Oplage

Winter heeft een oplage van 35 stuks. Het is onderdeel van een schilderijenserie van de 4 seizoenen. Het werk is uitgevoerd als giclée in het formaat 50 x 140 cm (53 x 143 cm incl. lijst)Het wordt geleverd met certificaat voorzien van het unieke oplagenummer, gesigneerd door de kunstenaar zelf.

We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

50 x 140 cm details
lijstmogelijkheden
gespreid betalen mogelijk


Over de kunstenaar

Ger Stallenberg

Alledaagse zaken omvormen tot beeldende visuele poëzie… dat is waarin kunstschilder Ger Stallenberg zich een waar meester toont. Ger weet een ongekende diepte mee te geven in zijn schilderijen, omringd met een vleugje mystiek en een bijna sprookjesachtige sfeer. Puur, subtiel en eindeloos.

Realisme versus mystiek

Met zijn poëzie van licht en kleur slaagt hij erin een realistisch ogend tafereel een fijngevoelige meerwaarde mee te geven. De bloem op de voorgrond, de boom in het bos… ze tonen zich in landschappen die de eeuwen hebben doorstaan. Het is het vergankelijke in het onvergankelijke. Het is het noembare in het onnoembare. In elk werk ontstaat er een harmonie tussen deze contrasten, en zien we tegenstellingen, aanvullingen en overeenkomsten. Realisme en fantasie gaan hand in hand en de schilderijen van Ger Stallenberg bieden je dan ook alle mogelijkheid om bij weg te dromen en tot rust te komen in andere sferen.

Licht en kleur

Door het heldere kleurgebruik en de gelaagdheid in de opbouw krijgt het werk van Ger een sterke zeggingskracht die tijdloos te noemen is. Hij werkt zuiver en alleen vanuit zijn intuïtie en zijn fijnzinnige kleurgevoel.  Zijn schilderijen ontstaan direct in olieverf op het paneel, zonder dat er een schets van tevoren is gemaakt. Waar in het begin de verfvlekken nog abstract zijn, ontstaat er langzaamaan een beeld dat vooral uit kleur en licht bestaat. Dat beeld inspireert Ger weer tot de volgende stap en zo ontstaat een automatisch proces is, waarin het lijkt of dat het schilderij zichzelf schildert.

“Als de landschappen die ik schilder je mee kunnen nemen in hun kleurenpracht en poëzie, als deze werelden je pakken en meevoeren naar een verre horizon en wat daarachter ligt, dan ben ik in mijn opzet geslaagd.”

Over Ger

Ger Stallenberg is geboren en getogen in Maastricht en heeft in 1979 de opleiding aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg afgerond. ‘Het Ware Huis’ in Lage Mierde is momenteel zijn thuisbasis: hier heeft hij zijn atelier, galerie en een winkel met Art Nouveau & Art Deco artikelen.


collectie

Giclee informatie

Kwaliteit
Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.
Het opspannen van een giclée
De giclée-doeken worden voor u opgespannen in ons eigen atelier. Hierbij werken we nog handmatig op traditionele wijze, waarbij we gebruik maken van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt door ons niet bezuinigd: we kiezen altijd voor latten die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.
Het inlijsten
Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een zwarte, witte of blank houten baklijst of een lijst met zilverfront. Naar keuze kan het giclee ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden (meer info).
Ophangmogelijkheden
Elk giclée dat de deur uitgaat is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde van de giclées worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.
Giclees in een ander formaat
Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.
Giclee in de winkel komen bekijken
De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen 50 x 140 cm
Kunstenaar

Materiaal

Gelimiteerde oplage

Garantie

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we het doek voor u laten drukken en de latten en lijsten in de juiste maat bestellen. Vervolgens wordt het kunstwerk in eigen atelier opgespannen en geframed en naar keuze ingelijst in de kleur baklijst die u heeft uitgezocht. Dit hele proces neemt een aantal dagen in beslag.

• Een giclee heeft een gemiddelde levertijd van 5 tot 10 werkdagen.
• Mocht u een werk snel nodig hebben, laat het ons dan weten. We hebben veel werken ingelijst in veelal zwart en soms wit in onze galeriewinkel hangen en kunnen die sneller leveren.

Verzending Nederland

• gratis levering v.a. €50.- binnen Nederland, m.u.v. hele grote werken

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.