Strunk, Anne L.

Anne L. Strunk (Anneliese)

Anne L. Strunk is geboren in 1954 en studeerde grafische vormgeving en schilderkunst aan het Instituut voor Beeldende Kunst in Bochum. Ze was de leerling van Bruno Konrad (universiteit Dresden) en volgde lessen bij de Chinese Dr. Qi Yang (universiteit Anhui, China).

Anne Strunk heeft in de loop der jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin ze de boodschap centraal stelt en niet het beeld. Ze zegt hierover: “Mijn schilderwerken maken gelukkig….Het doel is niet het realistische beeld, maar dat wat ervaren wordt.”

Haar werken dragen altijd een speelse knipoog in zich, waarin de kunstenaar met lichtgevende bloembladen en abstracte vormen de verbeeldingskracht van de toeschouwer prikkelt. In haar atelier zul je geen schetsboek vinden. Alle werken van Anne L. Strunk ontstaan spontaan en worden direct zonder voorstudie op een expressieve manier op het canvasdoek gezet. Dat is waarom haar werken zo bol staan van levensenergie en wilskracht. Elk werk lijkt positieve accenten in zich te dragen en werkt aanstekelijk voor de vreugde en het optimisme van de toeschouwer.

“Kijk, voel, hoe de ziel zich verheugt”
– Anne L. Strunk

Anneliese werkte aanvankelijk als copywriter voor de industrie en de omroep, maar heeft zich in 1999 volledig gesetteld als vrij kunstenaar in haar atelier onder de naam Atelier Liese. Haar werk wordt op veel plaatsen in Europa geëxposeerd van Duitsland tot Spanje.


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.