Lieck, Carl-Heinz

Carl-Heinz Lieck

Zoals een kind een fantasiewereld droomt, zo tovert Carl-Heinz Lieck (geb. 1941 in Pommeren) alledaagse landschappen in een vrije interpretatie op het schildersdoek. Hij doet dit in een combinatie van olieverf, pastel, aquarel en collage en werkt hierbij met zowel penseel als spachteltechniek. Hij creëert doeken die tot de verbeelding spreken en door hun kleurrijkheid het kindzijn in ons wakker maken.

Voor Lieck was het al in zijn eerste levensjaren duidelijk dat hij de wereld ziet en beleeft als uiteenvallend in kleuren en vormen. Hij begon al heel erg vroeg met dat wast hij zag op te tekenen in de schetsboeken die hij van zijn ouders kreeg. Na de middelbare school studeerde hij kunst en pedagogiek in Braunschweig en Munster en is al sinds 1965 gevestigd als vrij kunstenaar in zijn atelier in Noord Duitsland. Zijn creatieve werk in het atelier wisselt hij regelmatig af met studiereizen naar Nederland en Zuid Europa.

Carl-Heinz Lieck is als een componist die een muziekstuk samenstelt Hij componeert de droomwereld en de realiteit tot één uitgebalanceerd geheel. We zien structuren van boomschors, opgeruwde oppervlakken van stenen of andere materialen, gebouwen en bloemen en planten, fijne lijntjes om de vormen te accentueren… In zijn werk is vrijwel altijd de invloed van de mens zichtbaar en in zijn landschappen zien we speelsheid terug.

In alles van Lieck´s hand zien we een unieke en onderscheidende kunststijl, die menig hart zal veroveren. Zijn werk wordt geëxposeerd in galeries door heel Europa. Bij Stips bieden we van zijn hand een kleine serie giclées op canvas.


Toont alle 2 resultaten