Cruz, Daniel de la

Daniel de la Cruz

De Filipijn Daniel de la Cruz was tijdens zijn jeugd al dol op het maken van abstracte vormen in klei. Hij was een geboren kunstenaar, maar zijn ouders hadden liever dat hij medicijnen of rechten ging studeren. Om hen tegemoet te komen begon hij aan beide studies, echter zonder veel succes. Wel haalde hij nog een graad in de filosofie in 1991. Toen hij afstudeerde nam hij het moedig besluit zijn hart te volgen en toch voor de kunst te kiezen.

Hij was de eerste senior designer die keramiek ontwerpen maakte voor de firma Villeroy & Boch. Daniels creaties werden verkocht in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Eerbetoon aan de vrouw

In 2007 presenteerde hij zijn eerste solo-expositie met vrouwenfiguren. Daniels grote waardering voor de vrouw steekt hij niet onder stoelen of banken. Het wordt zijn handelsmerk.

Festival of Nativities

Internationaal kreeg Daniel de la Cruz bekendheid en waardering door het winnen van de fel begeerde gouden medaille op het ‘Festival of Nativities’ in Rome eind 2008. Met zijn vrouwensculpturen won hij de eerste prijs uit 131 inzendingen van 71 landen.


    GEEN RESULTATEN.