Ega

Ega

Ega is de artiestennaam van Edelgard Stuffmann Hüls. Ze is geboren in Essen (Duitsland) en volgde de opleiding tot modeontwerpster aan de Textiel-Ingenieur-School in Krefeld en verdiepte zich verder aan de Modeschool Friedmann in Zürich.

Ze trouwde al jong en met de zorg voor het gezin lukt het haar niet haar creatieve loopbaan in de mode voort te zetten. Maar haar grote passie voor het tekenen en het schilderen bleef overeind en ze begon lessen te nemen bij Marcel Hastir en bij Jörg Madlener in Brussel.

Ze verhuisde naar deze Belgische hoofdstad en werkte van 1980 tot 1995 voor het Europese Bureau voor Leefmilieu en later als leidster van het Brusselse kantoor van de Duitse Ambtenaren Bond. Gedurende deze tijd moest ze regelmatig haar kunststudie onderbreken, maar vanaf 1995 kwam er een ommezwaai en kon ze zich helemaal gaan toeleggen op de kunst. Ze neemt les bij Charlotte Vindevoghel in Brussel en specialiseert zich in de kunst van collage en aquarel. Sinds 2000 is ze definitief gevestigd als vrije kunstenares en heeft een atelier in Leuven en één op Mallorca.

Ze is lid van de kunstgroep VZW ALEGRO, Leuven.
Haar website is: www.stuffmann-huels.com.


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.