Aerts, Flory

Flory Aerts

Flory Aerts werd in haar kindertijd al tot schilderen aangetrokken, maar nooit kwam het er van. Toch liet het verlangen haar niet los en werd sterker en sterker en groeide zelfs uit tot een enorme kracht toen de kunstenaar chronisch ziek werd. Ze begon te schilderen!

Het schilderen bleek een enorme stimulans voor haar en hielp haar om met haar situatie om te gaan. Ze experimenteerde met verschillende schildertechnieken en materialen en volgde schilderstudies bij Emiel Van Langendonck, een voormalig leraar aan de Academie van Kunsten in Leuven. Het leidde Aerts naar haar artistieke doorbraak.

“Kleur geeft kracht”
– Flory Aerts

Haar werk bevat een enorme kracht, die versterkt wordt door de abstracte verbeeldingen op haar schilderijen. Ze raken je in de ziel met hun schoonheid van delicate kleuren die subtiel contrasteren met de donkere, rijkere tonen. De kunstenaar creëert haar eigen wereld in haar werk. De titels van de schilderijen verwijzen naar de open gemoedstoestand van waaruit Aerts haar schilderijen schildert. De toeschouwer is onder de indruk van de helderheid in kleur en de subtiele schoonheid van de zachtere tonen, die ze toepast met krachtige penseelstreken op canvas. In elk van haar schilderijen is er een evenwicht tussen enerzijds fascinerende, harmonieuze tinten en anderzijds de strengheid van een ontembare compositie.

Flory Aerts is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging van professionele kunstenaars en heeft haar werken met succes gepresenteerd in tal van groeps- en solotentoonstellingen in binnen- en buitenland.


    Toont alle 3 resultaten