Dolieslager, Hans

Hans Dolieslager

Hans Dolieslager – kunstenaar

Sfeerimpressies van een landschap… Nooit de exacte weergave van wat er is, maar juist van hoe het door Hans Dolieslager beleefd wordt. Dat maakt zijn werk zo uniek en onderscheidend.

Hans werd in 1950 geboren in Leiden. Hij was docent binnen het basisonderwijs en volgde schilderlessen aan de academie Ars Aemula Naturea in Leiden (1973-1979). Enkele jaren erna vestigde hij zich als zelfstandig beeldend kunstenaar in het Zeeuwse Goedereede, alwaar hij nu nog altijd atelier houdt.
Sommige mensen kennen hem van de televisiecursus Landschappen tekenen en schilderen uit 1989 en ook is hij veel betrokken geweest bij bijzondere projecten bij lokale en regionale culturele instellingen. Naast zijn vrije werk, werkt hij ook in opdracht en van zijn schilderwerken is ook een boek verschenen met als titel ´Indrukken van een landschap`.

Ofschoon het altijd het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is, dat geschilderd wordt, is de uitdrukking ervan op het doek telkens anders. In het werk van Hans Dolieslager zie je de gevoelservaring die overgebracht wordt en die wisselt van dag tot dag, van seizoen tot seizoen. Hij is één met het eiland; hij (be)leeft het en via zijn kunstwerken kunnen wij daarvan mee genieten. Vaak zacht en dromerig, soms nevelig en omfloerst, soms zonnig en warm en soms ook koel.

De werken bij Stips zijn uitgevoerd als giclée in gelimiteerde oplage.


Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.