Huitsing, Marten

Marten Huitsing

Marten Huitsing (1965) uit het Groningse Bedum is van oorsprong opgeleid tot werktuigbouwkundige en elektrotechnicus. Pas later ontdekte hij zijn talent voor schilderen.

“Als kind heb ik wel een klein beetje getekend maar, ondanks mijn interesse in schilderen, is het toen niet verder gekomen. Nu is schilderen niet meer weg te denken uit mijn leven.”

In 2005 is hij, na een korte periode van zelfstudie toegelaten tot de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen, alwaar hij in 2010 afstudeerde. Huitsing schildert graag zo natuurgetrouw mogelijk, waarbij zijn onderwerp vaak een vrouw is. Naast mensen schildert hij ook landschappen en stillevens. Zijn stijl is klassiek waarin zijn liefde voor de klassieke grootmeesters tot uiting komt. Door zijn onderwerpen in een soms ongewone omgeving te portretteren dragen zijn schilderijen ook een klein vleugje surrealisme in zich. De werken kenmerken zich vaak door contrasten in licht en donker en vaak hebben zij een dromerige sfeer. Het lijkt alsof hij in de huid van zijn modellen weet te kruipen, en zo hun eigenheid op het doek tot uiting te brengen:

” Met het schilderen van mensen is het net of ik met ze aan het communiceren ben, soms heb ik contact en soms is het even weer weg “.

De schilderijen van Marten Huitsing zijn geëxposeerd bij Galerie Ruigewaert in Appingedam.
Bij Stips bieden we een unieke serie giclées van zijn mooiste werken aan in een gelimiteerde oplage.


Enig resultaat