Capogrosso, Pietro

Pietro Capogrosso

De Italiaanse kunstenaar Pietro Capogrosso is geboren in Trani in 1967. Een gevoelig mens die vanuit een multi-culturele interesse zich heeft verdiept in meerdere disciplines, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur.
Zijn opleiding genoot hij aan de Accademia di Belle Arti di Brera, alwaar hij afstudeerde in 1990. In 1997 volgden een aantal grote exposities in een aantal van Italië’s belangrijkste galerieën, die grote naam hebben in de hedendaagse schilderkunst. Het was in deze periode dat Capogrosso bekend werd bij het grote publiek. Hij exposeerde vervolgens ook bij een verscheidende Europese collectieven, o.a. in Biënnale (Venetië-Bari-Moskou 2011) en in Quadriennali (Turijn 2004).

Pietro woont en werkt tussen Milaan en Trani. In 2013 werd in de Paolo Erbetta-galerij in Berlijn een volledige solotentoonstelling van Capogrosso gehouden.
Vanaf 2015 is hij ook actief als tekendocent aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome.

Kenmerkend voor het werk van Capogrosso is de fijnzinnigheid en eenvoud die toch in een groots gebaar vertaald wordt. De werken hebben veel laag over laag opbouw met een subtiliteit die Capogrosso doet onderscheiden van zijn collega’s. Enkele van zijn kunststukken worden ook als giclée vervaardigd in gelimiteerd oplage.


    Enige resultaat