Süess, Robert

Robert Süess

Beelden uit spanningsvelden. De schilderijen van Robert Süess (geboren in 1950 in Luzern / Zwitserland) zijn niet alleen via het intellect toegankelijk. Zijn moed om “opnieuw te leren zien” en dit te realiseren met uiteenlopende manieren van schilderen, geeft zijn werken een subtiele kracht. Met sterk contrasterende oppervlakken en krachtig emotionele kleurtoepassingen van zijn abstract ogende acrylschilderijen creëert deze freelance kunstenaar dubbelzinnige ruimtelijke structuren.

“Ik hoop dat ik met mijn schilderijen de vreugde, het verlangen, de liefde, de fijnzinnigheid van levenskwaliteit, de geschenken van de zon, de natuur, de mensen en de lichaamsvormen verder doorgeven kan …”

Met grafisch-abstracte elementen beeldt Süess ook expressieve menselijke vormen uit in nieuwe referentiekaders met decoratieve effecten. De Bedoeïenen schilderijen zijn hier een prachtige voorbeeld van. De werken ademen hun geschiedenis en boeien door de verfrissende kleuren en ook met betrekking tot de gebruikte materialen, zoals spatel, borstel, collage en bulktechniek. Bedoeïenen zijn voornamelijk verarabiseerde woestijnbewoners in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Bedoeïenen leven vaak in tenten en leiden een nomadisch, semi-nomadisch of sedentair bestaan.

Zijn schilderijen worden in gelimiteerde oplage uitgebracht als giclée op eco-canvas.


    Enige resultaat