Horen Zien Zwijgen – Herman Brood

289,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

€ 189.-  (24 cm, gelimiteerde oplage 100) – is helaas uitverkocht
€ 289.-  (35 cm, gelimiteerde oplage 100) – nog 1 exemplaar leverbaar

Horen Zien Zwijgen van is een 3-dimensionaal beeldje dat gemaakt is naar een origineel schilderij van Herman Brood. Het stelt 3 personen voor op een rij die de titel uitbeelden.

De drie figuren op dit kunstwerkje beelden respectievelijk het horen, het zien en het zwijgen uit. Het is uitgevoerd in de kleuren paars, rood, geel en wit. Kenmerkend voor Brood’s werk is het gebruik van felle kleuren en daarnaast een eenvoudige maar duidelijke belijning. De buitenste twee personen van dit beeldje zijn in het paars gekleed en de middelste in het rood. De handen zijn van alle drie de figuren zijn geel, evenals het hoofd van de zwijgende persoon. De hoofden van Zien en Zwijgen zijn wit gehouden.

Horen Zien Zwijgen is één van de beelden uit een unieke gelimiteerde serie van 10 beelden gemaakt naar aanleiding van Brood’s bekendste schilderijen. Zorgvuldig uitgekozen, perfect vormgegeven en gedetailleerd bewerkt. Ieder beeldje is voorzien van Brood’s handtekening.

  • Materiaal kunsthars
  • Handbeschilderd, hoogglans afgelakt.
  • Voorzien van gesigneerd certificaat door Xandra Brood


Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Herman Brood

Popidool… rock & roll… begaafd kunstenaar…. Herman Brood geldt, zelfs na zijn dood nog, als de meest opzienbarende popzanger van Nederland. Hij was geliefd, werd verguisd, en werd dankzij zijn charme, veelzijdig talent en harddrugsgebruik door velen als knuffeljunk aangemerkt.

Herman Brood was uniek
Wie kende Herman Brood niet? Of je er nu van hield of niet, je kon er niet om heen! Samen met zijn band The Wild Romance heeft hij een onmiskenbare omwenteling teweeg gebracht in de Nederlandse popmuziek. Alles wat Brood deed liet een onuitwisbare indruk achter. Zijn leven was markant, excentriek en vol creatieve uitdrukking. Of het nu in de muziek was of met de verfkwast… wat van zijn hand kwam was ontegenzeggelijk opvallend, duidelijk en persoonlijk. De kunst van Herman Brood was uniek. Kleurrijk. Snelle streken en met een knipoog de innerlijke chaos reflecterend die er in zijn hoofd zat.

Herman Brood leefde van 1946 tot 2001. Even opzienbarend als zijn leven was, was ook zijn einde. Springend vanaf het dak van het Hilton van Amsterdam ging hij voor eens en altijd de geschiedenis in.

Erkenning als kunstenaar
Na zijn overlijden werd zijn schilderwerk eindelijk erkend in de kunstwereld en zijn de schilderijen van zijn hand flink in waarde gestegen. Er volgden vele exposities, o.a. in het Cobra Museum in Amstelveen. De Herman Brood schilderijen werden geliefd onder kunstverzamelaars, maar ook de reproducties en litho´s die nadien van zijn werk zijn gemaakt vonden gretig aftrek bij het publiek.

3D beelden
De rechten van de meeste werken zijn in handen van de nabestaanden van Herman Brood. Gesprekken tussen een kunstatelier en Xandra Brood hebben geresulteerd In de ontwikkeling van een serie Gallery Art beelden, die in 3-D de meest kenmerkende details uit Herman Brood´s schilderijen laten zien. Deze beelden worden in een beperkte oplage vervaardigd en geleverd met certificaat van echtheid, gesigneerd door Xandra Brood.

Download hier de brochure van de Herman Brood beelden.


Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Brood, Herman

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

100 stuks

Levertijd & Verzending