De inlijstmogelijkheden

De giclees, schilderijen en reproducties uit onze collectie kunnen op verschillende manieren ingelijst kunnen worden. Voordat de lijst er om heen komt, wordt het kunstwerk eerst opgespannen op een houten frame. Het wordt zo opgespannen dat het beeld van het doek mooi doorloopt  op de zijkant.

Het type lijst wat er vervolgens omheen komt heet baklijst. Dat is een lijst waarbij het kunstwerk iets verdiept in de bak van de lijst ligt, met wat ruimte tussen het werk zelf en de zichtrand van de lijst. Het is een type frame wat kunst erg mooi doet uitkomen. Deze lijst is van hout en wordt geleverd in het zwart, blank of wit. Standaard heeft het een zichtrand van 1 cm (10mm) en deze lijst staat ook in de verschillende kleuren als keuzemogelijkheid genoemd bij de giclees en reproducties in onze webshop.

Houten baklijst zwart
Houten baklijst naturel
Houten baklijst wit

Andere kleur of breedte

De baklijst kan ook in een andere kleur gemaakt worden, bijvoorbeeld een kleur die u terugvindt in het schilderij of die past bij uw wand. Bestel hiertoe het kunstwerk in blanke lijst en vermeld in het opmerkingenvak welke kleur u wenst. Wees hierbij zo specifiek mogelijk. Van paars tot blauw, van mint tot bruin, van fluor tot kastanje, elke denkbare kleur is mogelijk! De kleurtoeslag is € 15,00 per meter en wordt apart nagefaktureerd (om de totale lengte lijst van uw kunstwerk te berekenen telt u 2x de hoogte plus 2x de breedte bij elkaar op).

Soms ook kan een bredere baklijst mooi staan. De standaard baklijst heeft een zichtrand van 10 mm, maar soms wordt er voor een iets bredere gekozen of een wat hogere lijst. Hieronder treft u de afbeeldingen van de mogelijkheden aan. Neem contact met ons op om een vrijblijvende prijsopgave te laten maken.

Advies in onze winkel

Wilt u graag advies, een custom made lijst of de lijst graag zelf in de winkel komen uitzoeken, bestel dan uw giclee zonder lijst op frame en u kunt ter plekke, samen met ons, bekijken welke lijst er het mooiste bij past.

Baklijsten met een zichtrand van 10 mm

Baklijsten met zichtrand van 20 mm

Overige baklijsten