Tankeren, Ger van

Ger van Tankeren

De Maastrichtse kunstenaar Ger van Tankeren heeft zijn leven lang al een grote liefde voor het vak van het metaalgieten en ontwikkelde al als tiener zijn vaardigheden in het werken met tin, brons en andere materialen.

Door zijn toewijding en geduld, zijn aard van precisie en volhardendheid ontwikkelde deze autodidact kunstenaar zich tot een gerenommeerd beeldenkunstenaar die nu al meer dan 40 jaar zijn sporen heeft verdiend binnen de kunstwereld.

Zijn creaties zijn talrijk met verschillende thema’s, waardoor zijn beelden niet alleen geschikt zijn voor in de huiskamer, maar ook voor kantoor en bedrijf en in veel gevallen ook dienst kunnen doen als relatiegeschenk.

De beeldjes komen tot stand door middel van giettechnieken, waarbij het beeldje altijd eerst in een tinlegering wordt gegoten en daarna een afwerking krijgt met een echt bronzen gietlaag (het verbronzen). Hierdoor ontstaat een volledig metalen beeld, dat betaalbaar blijft en toch de uitstraling en klasse van puur brons heeft. In ieder werk zien we in de detaillering het oog van de meester terug.

De gebronsde beeldencollectie van Ger van Tankeren ademt verfijning en elegantie.
Wil je een bepaald beeld als relatiegeschenk geven en heb je zodoende meerdere nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopave.


Toont alle 14 resultaten