Het Ode aan de Kunst giclée is uit

Ode aan de kunst is een bijzonder project waar maar liefst 25 Nederlandse kunstschilders aan hebben bijgedragen.

Samen hebben zij een drieluik gemaakt waarbij elke kunstenaar een deel van het doek beschilderd heeft. Het initiatief kwam van de kunstdrukker waar al deze kunstenaars aan verbonden zijn en ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum is dit bijzondere project ontstaan.

Kunstschilders werken vrijwel altijd op zich zelf en het schilderen is normaliter een solistische bezigheid. Nu was het de uitdaging om ieders persoonlijke stijl met elkaar te verbinden en gezamenlijk tot iets te komen. Dat dat gelukt is kun je zien aan dit verrassende boeiende werk wat de sprekende titel Ode aan de Kunst heeft gekregen. Het origineel is maar liefst 3 meter lang en wordt na een rondreis langs diverse musea verkocht voor een goed doel. Voor al diegenen die niet het origineel kunnen kopen, maar - net als ons - enthousiast zijn over dit project zijn er giclées beschikbaar. Ode aan de kunst is een drieluik en het is beschikbaar in 2 formaten. Het werk is beschikbaar zonder lijst of met lijst. In de afbeelding zie je het met een luxe goudkleurige omlijsting, maar er kan bijvoorbeeld ook een eenvoudige zwarte baklijst om heen.

De kunstenaars die met veel enthousiasme hebben meegewerkt aan dit schilderij zijn (in alfabetische volgorde) Menno Balm, Wouter Berns, Dinie Boogaart, Dorus Brekelmans, Marius van Dokkum, Ton Dubbeldam, Peter Durieux, Henk Helmantel, Geke Hoogstins, Annette Hoolsema, Hope, Hans P. Innemée, Keimpe van der Kooi, Claartje van der Linden, Jan van Loon, Egbert Modderman, Erik van Ommen, Theo Onnes, Jasper Oostland, Pieter Pander, Rein Pol, Ben Rikken, Michiel Schrijver, Hans Versfelt en Dorry van de Winkel.

Er is een bijbehorend boek verschenen met uitgebreide informatie over alle kunstenaars en welk deel ze van het doek beschilderd hebben. Het boek krijg je cadeau bij het bestellen van dit giclée.