Als ik jou niet had…. – Herman Brood

189,0013990,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

€ 189.-  (25 cm, gelimiteerde oplage 100)
€ 289.-  (39 cm, gelimiteerde oplage 100)
€ 9990,- (180 cm XXL, gelimiteerde oplage 10)
€ 13990.-(180 cm XXL. hufterproof!)

Als ik jou niet had…. van Herman Brood is een 3D beeldje van een verliefd stel. Het is gebaseerd is op een origineel schilderij van hem. Het is een krachtige en opvallende uitdrukking van de begrippen ‘intimiteit en samenzijn’. De man staat op dit beeld achter de vrouw en heeft zijn handen om haar heen geslagen. Hun hoofden zijn naar elkaar toegedraaid, zodat ze elkaar kunnen kussen.

Als ik jou niet had…. is een beeldje uit een unieke gelimiteerde serie van 10 beelden van afbeeldingen van Brood’s bekendste schilderijen. Met zorg uitgekozen, vormgegeven en afgewerkt.

Dit beeld is behalve in de 2 gangbare kleinere maten ook leverbaar in een XXL versie van maar liefst 1.80 meter hoog. Voor buitengebruik is er ook nog een speciale versie die hufterproof is, deze is voorzien van een  staalconstructie.

  • Op ieder beeldje staat Brood’s handtekening afgebeeld.
  • Gemaakt van kunsthars, daarna handbeschilderd en hoogglans afgelakt.
  • Voorzien van een originaliteitscertificaat ondertekend door Xandra Brood.


Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Herman Brood

Popidool… rock & roll… begaafd kunstenaar…. Herman Brood geldt, zelfs na zijn dood nog, als de meest opzienbarende popzanger van Nederland. Hij was geliefd, werd verguisd, en werd dankzij zijn charme, veelzijdig talent en harddrugsgebruik door velen als knuffeljunk aangemerkt.

Herman Brood was uniek
Wie kende Herman Brood niet? Of je er nu van hield of niet, je kon er niet om heen! Samen met zijn band The Wild Romance heeft hij een onmiskenbare omwenteling teweeg gebracht in de Nederlandse popmuziek. Alles wat Brood deed liet een onuitwisbare indruk achter. Zijn leven was markant, excentriek en vol creatieve uitdrukking. Of het nu in de muziek was of met de verfkwast… wat van zijn hand kwam was ontegenzeggelijk opvallend, duidelijk en persoonlijk. De kunst van Herman Brood was uniek. Kleurrijk. Snelle streken en met een knipoog de innerlijke chaos reflecterend die er in zijn hoofd zat.

Herman Brood leefde van 1946 tot 2001. Even opzienbarend als zijn leven was, was ook zijn einde. Springend vanaf het dak van het Hilton van Amsterdam ging hij voor eens en altijd de geschiedenis in.

Erkenning als kunstenaar
Na zijn overlijden werd zijn schilderwerk eindelijk erkend in de kunstwereld en zijn de schilderijen van zijn hand flink in waarde gestegen. Er volgden vele exposities, o.a. in het Cobra Museum in Amstelveen. De Herman Brood schilderijen werden geliefd onder kunstverzamelaars, maar ook de reproducties en litho´s die nadien van zijn werk zijn gemaakt vonden gretig aftrek bij het publiek.

3D beelden
De rechten van de meeste werken zijn in handen van de nabestaanden van Herman Brood. Gesprekken tussen een kunstatelier en Xandra Brood hebben geresulteerd In de ontwikkeling van een serie Gallery Art beelden, die in 3-D de meest kenmerkende details uit Herman Brood´s schilderijen laten zien. Deze beelden worden in een beperkte oplage vervaardigd en geleverd met certificaat van echtheid, gesigneerd door Xandra Brood.

Download hier de brochure van de Herman Brood beelden.


collectie

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Brood, Herman

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

100 stuks

Levertijd & Verzending