Crazy Giraffe Blue – Mia Coppola

Imperial Ming Design

87,50289,00

Wissen

leverbaar in 3 maten:  40, 65 en 130 cm hoog
materiaal: kunsthars, handbeschilderd

 

Crazy Giraffe Blue is ontworpen door kunstenares Mia Coppola. De basiskleur van deze giraffe is wit en hij is beschilderd met blauwe blaadjes en bloemen. Coppola werd voor deze giraffe geïnspireerd door de Imperial Ming stijl.

Over de Crazy Giraffes

Deze vrolijke kunstwerken hebben, met een grote korrel zout, inderdaad heel veel van een giraffe. Hoogstwaarschijnlijk zullen de echte giraffes er geen soortgenoot in ontdekken maar gelukkig is dat voor ons mensen anders. Deze kunstzinnige uitvoering geeft ons een compleet nieuwe kijk op het fenomeen giraffe.
De kop is gescheiden van het lijf door een lange zwarte metalen staaf, zodat hij eigenlijk in de ruimte lijkt te zweven. Ook de verbindingen tussen de poten en de staart met het lijf zowel als de kopsprieten met de kop zijn metalen staafjes. In tegenstelling tot de normaal lange poten van een giraffe staan deze crazy giraffes veel dichter bij de grond. Daarentegen is de hals een stuk langer dan in het echt, waardoor de giraffes toch wel goed op lengte komen. Vooral bij de beide grootste maten is de afstand tussen kop en lijf enorm.

Crazy Giraffes zijn er in 3 maten. Bij de kleinste maat van 40 cm is het kunstwerk één geheel. Bij de 95 cm en de 130 cm worden het lijf + poten en de kop gescheiden geleverd, u zet ze zelf in elkaar met de bijgeleverde metalen staven.

De kunstbeelden en sculpturen van Mia Coppola hebben een moderne abstracte kunst uitstraling. Ieder beeld is afzonderlijk met de hand beschilderd. Vandaar dat er nooit 2 crazy giraffes rondlopen die 100% identiek zijn. Kunstwerkjes om voor altijd van te houden!

Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Mia Coppola

Gevoel voor stijl en vorm… en een intense liefde voor kleur hebben bij Mia Coppola (1977) geresulteerd in een collectie eigentijdse gallery art kunstobjecten.

Deze Nederlandse full-time kunstenares heeft een duidelijke eigen weg gecreëerd tijdens haar artistieke ontwikkeling. Waar ze aanvankelijk begon met het vormgeven en beschilderen van keramiek objecten, is ze steeds meer gaan werken met materialen zoals kunsthars. Haar stijl kenmerkt zich door de vele ronde vormen van waaruit haar objecten zijn opgebouwd. Hierdoor zijn ze als het ware tastbaar zacht en uitnodigend om aan te raken. De beelden zijn allemaal met de hand beschilderd in vrolijke kleuren en krijgen duidelijke thema´s mee. In deze thema´s laat ze zich inspireren door bekende kunstenaars, veelal uit de pop-art periode. De meeste beelden zijn in verschillende maten verkrijgbaar en een erg leuk cadeau voor jezelf, of om weg te geven.

Waar je ook een Coppola neerzet… het zorgt altijd voor een vrolijke noot in huis.


Kenmerken

Afmetingen N/B
Kunstenaar

Coppola, Mia

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending