Harlekijn Picasso – Jo Ann Kessler

135,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

hoogte 29 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Kunstenares Jo Ann Kessler heeft zich met dit textiele kunstwerk laten inspireren door de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Harlekijn Picasso is een in sobere kleuren uitgevoerde 3D afbeelding van een harlekijn in een ongewoon zittende positie. Het linker been staat opzij, het andere been is daarentegen voor het lijf langs dubbelgevouwen  met de voet wijzend naar rechts. Een arm is omhoog geheven langs het kale hoofd, de andere arm rust op het dubbelgevouwen been. Heel dominant aanwezig zijn de twee grote borsten die aan het lijf zijn bevestigd. Het sculptuur is grotendeels uitgevoerd in grijze stof, versierd met applicaties in bruine en beige ribstof, zwart/witte pied-de-poule stof en grijs/bruin/beige bloemetjesstof.

Het textiel beeld Harlekijn Picasso is een kunstzinnige hommage aan Picasso.

Materialen: textiel
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

collectie

Kenmerken

Afmetingen 29 × 35 × 12 cm
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending