Lady of the World Red – Jeannie Hoovers

149,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Lady of the World Red is een beeldje van een dame zittend op een grote bol, ontworpen door kunstenares Jeannie Hoovers. Deze lady draagt een rood badpak en ze heeft een grote rode hoed op haar hoofd. Ze zit bovenop de bol en houdt zich met beide handen en een opgetrokken been in evenwicht. De origineel van opgevouwen stof gefabriceerde hoed is voorzien van een bijzonder reliëf en is tot aan haar neus over haar gezicht gezakt. Haar lippen zijn inde dezelfde kleur rood geverfd als haar kleding.

Lady of the World Red is een vertederend kunstwerkje dat ons doet glimlachen en een blijvend sieraad is in huis of kantoor.

  • Kunstenaar: Jeannie Hoovers
  • Afmeting: 25 x 13 cm
  • Materiaal: kunsthars
  • Gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks per kleur
  • Uitgevoerd in  3 kleuren: rood, oker en off white
Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jeannie Hoovers

Jeannie Hoovers is een Limburgse kunstenares, geboren in 1951 in Stramproy. Zij heeft lessen gevolgd bij de bekende kunstenaar Harrie van de Boel uit Thorn. Al snel heeft zij zich ontwikkeld tot een gerespecteerde beeldend kunstenaar in het vervaardigen van sculpturen en het beschilderen en mozaïeken van keramiek.

Haar werk

Haar kracht ligt bij het ontwerpen van kleurrijke kleisculpturen van voluptueuze dames met volle, rode lippen. Ze voorziet deze bustes bij voorkeur met exotische hoofddeksels, prachtige sieraden en jurken in glasmozaïek. Ook probeert ze hierbij vaak een accent te leggen op het komische gedeelte, als het haar lukt om bij de toeschouwer een glimlach teweeg te brengen dan voelt ze zich in haar werk geslaagd.

Kenmerken

Afmetingen 25 × 13 cm
Kunstenaar

Hoovers, Jeannie

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending