Madame Amélie – Jo Ann Kessler

49,5099,50

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

maten: 18 x 11 x 6 cm en 34 x 15 x 10 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Madame Amélie is een design pop van textiel die in 2 maten is uitgevoerd. Dit sierlijke kunstwerk is ontworpen door kunstenares Jo Ann Kessler en is bedoeld om in huis neer te zetten. De beide dames Amélie zijn in principe zo’n beetje identiek, maar omdat het allemaal handwerk is zijn er toch wel een aantal verschillen. Voor het lijfje van Amélie Grande is een zwarte stof gebruikt, gedecoreerd met witte en oud roze roosjes. Voor Amélie Petite is de stof voor het lijfje bordeaux kleurig met diverse prints erop. Beide dames dragen een metalen halsketting in meerdere laagjes en alle twee hebben ze lange oorbellen van kettinkjes met kraaltjes er aan in hun oren, bij de een iets langer dan bij de andere. Op hun hoofden bevindt zich een zwarte hoed met een brede gevlochten zwarte rand er om heen. Aan de voorkant heeft Jo Ann in die vlecht een rode strook stof verweven die uitmondt in een grote strik boven het voorhoofd.
Twee toppertjes, deze dames Amélie!

Materialen: textiel, glas, metaal
Vulling: zand
Land van oorsprong: Filipijnen


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending