Madame Chique Rood – Jeannie Hoovers

199,00


Madame Chique Rood is een buste van een chique dame, ontworpen door kunstenares Jeannie Hoovers. Deze elegante mevrouw draagt een in diverse rood tinten uitgevoerde jurk met wijde hals zodat het collier van rode kralen prachtig uitkomt. Ook haar lippen zijn knalrood en op haar hoofd prijkt een kunstzinnige hoed met een heel apart reliëf, uiteraard ook uitgevoerd in rood. De jurk, de kralenketting en haar lippen zijn glanzend, haar decolleté, gezicht en hoed zijn mat uitgevoerd.

Madame Chique is een prachtig beeld dat iedere modebewuste vrouw in haar hart zal sluiten. Een kunstobject van klasse dat bedoeld is voor binnen.

  • Kunstenaar: Jeannie Hoovers
  • Afmeting: 25 x 25 cm
  • Materiaal: kunsthars
  • Gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks per kleur
  • Uitgevoerd in  3 kleuren: rood, brons en oker
Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jeannie Hoovers

Jeannie Hoovers is een Limburgse kunstenares, geboren in 1951 in Stramproy. Zij heeft lessen gevolgd bij de bekende kunstenaar Harrie van de Boel uit Thorn. Al snel heeft zij zich ontwikkeld tot een gerespecteerde beeldend kunstenaar in het vervaardigen van sculpturen en het beschilderen en mozaïeken van keramiek.

Haar werk

Haar kracht ligt bij het ontwerpen van kleurrijke kleisculpturen van voluptueuze dames met volle, rode lippen. Ze voorziet deze bustes bij voorkeur met exotische hoofddeksels, prachtige sieraden en jurken in glasmozaïek. Ook probeert ze hierbij vaak een accent te leggen op het komische gedeelte, als het haar lukt om bij de toeschouwer een glimlach teweeg te brengen dan voelt ze zich in haar werk geslaagd.

Kenmerken

Afmetingen 25 × 25 cm
Kunstenaar

Hoovers, Jeannie

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending