Over de kunstenaar
Dinie Boogaart
De in 1963 geboren Dinie Boogaart uit Sneek beschildert haar doeken met kleurrijke beelden, die ze extra accent geeft door de verfpigmenten laag over laag aan te brengen. Op deze manier krijgt haar werk nog meer intensiteit en verdiept de kleurbeleving zich in aangename elkaar aanvullende contrasten.
Het licht
Haar schilderijen lijken te stralen en een spel met het licht te spelen. Door gebruik te maken van de clair-obscur techniek zorgt Boogaart voor een theatraal effect met een intimiteit die uit het leven gegrepen is. Haar verbinding met het onderwerp maakt dat de kijker haar werk als toegankelijk en heel dichtbij ervaart. Ze schildert veel portretten en daarnaast ook landschappen, dieren en kinderen.
‘Ik maak niet zomaar een portret. ik ga een dialoog met mijn schilderij aan zodat er een vonk overslaat. Ik schilder dus voor mezelf.’
– Dinie
Achtergrond
Dinie Boogaart startte haar opleiding in Kampen bij de Academie voor Beeldende Kunsten, gevolgd door de Rijksacademie te Amsterdam en de Academie Minerva te Groningen. In 1988 was ze klaar met studeren en vestigde ze zich als kunstschilder in het Friese Nijega, alwaar ze nu ook haar atelier heeft.
Meer links over Dinie Boogaart
Dinie Boogaart's eigen website
Dinie op Facebook
Collectie via Vorm & Leegte
Dorus Brekelmans
Dorus Brekelmans (1972) is een bekende naam binnen de kunstwereld in Nederland. Zijn stijl die onderscheidend en uniek is, zorgt ervoor dat zijn werk met regelmaat tentoongesteld en vertegenwoordigd wordt door vooraanstaande kunstgaleries in Nederland. Ook won hij maar liefst twee keer in het tv-programma Sterren op het Doek.
Zijn schilderijen zijn figuratief met vaak heldere kleuren. Realisme is de basis in zijn werk, maar toch zou je hem eerder impressionist dan realist noemen. In een expressieve en spontane stijl brengt hij de verf ruw en toetsmatig aan. Hij werkt daarbij met penselen en paletmessen om bepaalde accenten in impasto te kunnen zetten. In zowel acryl- als olieverf laat hij op het doek uiteenlopende onderwerpen zien: mensen, kinderen, strandtaferelen, dieren, beweging, dans, sport en portret.
“Ik wil het gekozen beeld ‘leesbaar’ houden en er mag uiteindelijk geen sprake zijn van onduidelijkheid of abstractie.”
Brekelmans studeerde van 1991 tot 1994 Publiciteitstekenen aan de S.I.S.A in Antwerpen te België. Deze studie kreeg een vervolg aan de Karel De Grote Hogeschool waar hij de richting Toegepaste Grafiek en illustratie koos. Hij studeerde in 1998 af, behaalde zijn meestergraad en ging meteen aan de slag als zelfstandig illustrator en kunstschilder. De laatste jaren heeft hij zich steeds meer toegelegd op de schilderkunst en verheugt zich in een toenemende belangstelling voor zijn werk.
Marius van Dokkum
Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.
De werken
De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens
Oog voor detail
Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.
Verkoop en expositie
Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.
Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.
Ton Dubbeldam
De Vismarkt in Groningen, de oevers van het Reitdiep, een terras in een Frans dorpje, een veld met rode bloemen…. Ton Dubbeldam (1957) heeft de gave om alledaagse gewone plaatsen op een dusdanig unieke en karakteristieke wijze op het schildersdoek vast te leggen, dat we het gevoel krijgen een prachtige droomwereld in te stappen.
Stijl & Opleiding
Zijn stijl is te omschrijven als een combinatie van realisme, impressionisme, pointillisme en luminisme. De schilderijen ogen zowel figuratief als abstract en kenmerken zich door een aangename balans in compositie. Kijkend naar het werk van Dubbeldam zie je hoe de wereld van vorm door hem beleefd wordt. Uiteenvallend in ontelbaar veel kleuren in een harmonisch ritme.
Dubbeldam volgde van 1976 tot 1983 de Academie Minerva in Groningen. Nadat hij de Minerva had afgerond is hij blijven experimenteren met zelfbedachte technieken en heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld waarin veel kleur, bijzondere lichtvallen en een vleugje mystiek zijn handelsmerk zijn.
Collectie
Stips biedt giclées van een aantal van de mooiste werken van Ton Dubbeldam. Deze worden in een gelimiteerde oplage verkocht. Dubbeldam´s originele schilderijen zijn o.a. te koop bij Galerie Harms in Rolde.
Meer links over Ton Dubbeldam
Ton Dubbeldam's eigen website
Ton op Facebook
Collectie via Atelier Vorm & Leegte
Henk Helmantel
Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.
In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.
Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.
Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.
Geke Hoogstins
De koeien, de rust, prachtige natuur en de landelijke omgeving waar Geke Hoogstins woont en werkt is een bron van inspiratie voor haar schilderijen. Ze portretteert graag koeien, afgewisseld met landschappen. Haar werk is zeer verfijnd en haar perfectionistische karakter maken dat haar werk door de jaren heen steeds gedetailleerder is geworden. Maar vooral gaat het haar om het overbrengen van de emotie, van het gevoel! Dan krijgt een werk persoonlijkheid en draagt het de bezieling van zowel de kunstenaar als het onderwerp in zich.
Achtergrond
Geke Hoogstins is geboren in 1956 en bracht haar jeugd door in Friesland. In 1979 werd ze toegelaten aan de Academie Minerva in 1979, maar maakte eerst nog een zijsprong door te kiezen voor dans, theater en het onderwijs. Ze studeerde cum laude af aan de PABO, maar in 1996 begon toch het schildersbloed weer te borrelen en besloot ze zich volledig aan het schilderen te wijden. Zij heeft een eigen atelier, waar ze haar originele werk exposeert en ook werk in opdracht uitvoert.
Theater
Naast schilderen is Geke ook theatermaker. Schilderen en theater zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat gaat over verbeelden en over het uitdrukken van dat wat gevoeld en ervaren wordt. Meer over haar kun je lezen op www.gekehoogstins.nl
Hope
De Noord Nederlandse kunstenares Hope (Yvonne de Hoop) is in 1961 geboren in Stadskanaal. Van jongs af aan staat grafische expressie centraal in haar leven en is ze bezig geweest met kunst. In de loop der jaren heeft Yvonne zich in meerdere artistieke disciplines bekwaamd waaronder: zeefdruk, etstechieken en expressief werk in de vorm van acryl op canvas of paneel.
In haar schilderijen is een moderne en kleurrijke stijl terug te zien, die het resultaat is van haar artistieke veelzijdigheid. Ze heeft een liefde voor heldere en vrolijke kleuren die ze op dusdanige wijze toepast dat de energie letterlijk van haar werken lijkt af te spatten. Ze werkt met vlakken, intense kleuren en contrasten, en soms ook grafische beeltenissen. Ze heeft zich toegelegd op landschappen en steden, maar schildert in opdracht ook stillevens, dieren en mensen.
Yvonne de Hoop presenteert haar werk onder de naam Hope.
Bij Stips bieden we haar collectie landschappen aan, allen uitgevoerd in gelimiteerde oplage, als giclée op canvas.
Hans Innemée
Hans Innemée (geboren als Hans Peeters, 1951) geniet internationale bekendheid. Zijn werken worden tentoongesteld in o.a. Amsterdam, Heidelberg, Barcelona, Parijs, Ravenna, Tokyo, Kyoto, Matsuyama, Sapporo en Osaka.
Deze beeldend kunstenaar, illustrator en muzikant heeft een geheel eigen, herkenbare stijl die zich kenmerkt door grafisch aandoende, gestileerde afbeeldingen van met name dierfiguren zoals vogels, kikkers en muizen. Vooral de kip, die als een ronde cirkel met diagonale snavel en harkpootjes afgebeeld wordt, is als een rode draad door zijn werk terug te vinden. In veel van zijn werken zie je dat de afgebeelde figuren in verbinding en contact met elkaar zijn. De titels van zijn schilderijen benadrukken dit vaak nog eens.
“In mijn werk neem ik mijzelf en mijn medemens op de korrel. Het zijn vaak de meest onnozele situaties die mij diep kunnen ontroeren. Grootse, voorpagina’s scorende gebeurtenissen, gaan mij meestal boven mijn pet. Ik vertel graag over mijn ervaringen en wat mij raakt.”
– Hans Innemée
Innemée heeft in Tilburg de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten voltooid. In deze plaats heeft hij zich ook als kunstenaar gevestigd. Hij gebruikt een door hemzelf ontwikkelde techniek, waarbij hij monotype tekeningen op vloeipapier maakt, die geplakt worden op handgeschept Thaïs papier (vervaardigd uit de bast van de moerbeiboom). Die worden vervolgens op houten panelen vastgekleefd en ingekleurd met oliepastels.
Jan van Loon
De – in 1938 geboren – kunstenaar Jan van Loon heeft zijn opleiding gehad aan de Academie Minerva in Groningen en de Koninklijke Academie van Den Haag.
Zijn schilderscarrière begon pas echt toen hij in 1964 startte met het exposeren van zijn etsen en aquarellen met als onderwerp landschappen en portret. Het etsen is hij niet mee doorgegaan, maar het schilderen wel.
Zijn liefde voor de natuur, het water en de zee heeft hem naar Tenerife doen verhuizen, alwaar hij ook atelier houdt. De kust (of dat nu de Spaanse of de Nederlandse is) is een geliefd onderwerp in zijn schilderijen. De kracht van de golven, de verstilling van het water, het zand, de uitgestrektheid…allemaal magnifiek vastgelegd door van Loon op een manier zoals hij alleen dat kan. Voelbaar, krachtig en intens.
Jan van Loon is lid van de noordelijke aquarellisten.
Dé schilder van zee & kust.
Erik van Ommen
Erik van Ommen (1956) is een bekend vogelaar en kunstenaar en wordt aangemerkt als één van de beste vogeltekenaars van Nederland. Met meer dan dertig jaar ervaring op zijn naam, weet hij als geen ander hoe hij het karakter van de dieren over moet brengen op het doek.
Gewapend met telescoop, papier en teken- en schildermateriaal trekt hij de natuur in en schildert ter plekke zijn geliefde vogels en andere onderwerpen vanuit de directe waarneming. De aquarellen en tekeningen werkt hij ter plaatse uit. Zoals hij zelf zegt: “de wereld is mijn atelier”.
“Kunst en natuur zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Ik zie het dan ook als een taak mij als beeldend kunstenaar in te zetten voor het behoud van datgene wat mij inspireert”.
Van Ommen is in 1983 afgestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen. Hij maakt olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, bronzen beelden en tekeningen in de traditie van de Noordelijke Realisten. Hij exposeert met regelmaat in binnen- en buitenland, geeft cursussen vogels tekenen in het blad Vogels van de Vogelbescherming en heeft al meer dan 30 boeken gepubliceerd over vogels. Zijn atelier is gevestigd in het rustieke Drentse dorpje Vries.
Meer links over Erik van Ommen
Erik van Ommen's eigen website
van Ommen op Facebook
Collectie via Atelier Vorm & Leegte
Theo Onnes
Theo Onnes komt uit een familie van schilders. Vader Minne, opa Klaas, zus Gerda… allemaal hanteren ze het penseel en toveren een wereld van inspiratie op het doek.
Theo is in 1957 geboren in de stad Groningen en keek als kleine jongen al toe hoe opa Klaas de mooiste zeeën schilderde. Zijn opa was kapitein van de veerboot en woonde op Schiermonnikoog. Hier is zijn liefde voor de eilanden, de natuur en het schilderen ontstaan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de middelbare school ook zelf voor een studie schilderen koos aan de kunstacademie Minerva in Groningen.
Inspiratie
Theo studeerde in 1999 af en begon zich toe te leggen op het schilderen van landschappen, mensen en dieren. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en de rust van het Groninger platteland. Met een schetsboek onder de arm en zijn laarzen aan gaat Theo op pad om de mooiste momenten van het landleven te vangen. In zijn atelier werkt hij de tekeningen uit tot schilderijen. De koeien en de geiten kwamen centraal te staan. Met bijzondere lichtvallen en een opmerkelijke kleurdiepte weet hij als geen ander de sfeer van het Groninger platteland over te brengen. Vaak haalt hij de dieren uit hun natuurlijke omgeving en plaatst ze in een nieuwe, hun vreemde situatie. Het is met deze dieren dat Theo naamsbekendheid verwierf.
Ook gaat Theo elk jaar een maand terug naar ‘Opa’s eiland’ om daar te schilderen. Verschillende werken zijn dan ook tot stand gekomen op Schiermonnikoog. In het kader van een kunstproject heeft hij daar bij 3 boerenbedrijven 3 voedersilo’s met koeienkoppen beschilderd. Toen een van de families verhuisde naar de vaste wal hebben ze een silo meegenomen omdat ze hem zo mooi vonden.
Atelier en galerie
Theo schildert veel in Wehe den Hoorn waar hij samen met Antje Sonnenschein schildercursussen geeft in een voormalig schoolgebouw.
Meer links over Theo Onnes
Theo's eigen website
Galerie van Theo & Ankie
Theo op facebook
Collectie via Atelier Vorm & Leegte
Jasper Oostland
Het was de liefde voor de roodogige boomkikker (Agalychnis callidryas) die de Groninger kunstschilder Jasper Oostland zijn bekendheid gaf.
Het diertje fascineerde hem en hij begon het op een humoristische wijze in allerlei menselijke houdingen in zijn schilderijen te plaatsen. Met een fijnzinnige gedetailleerdheid lukte het hem om de kikker in sprekende menselijke contexten te plaatsen, waardoor je als kijker haast wel zeker een lach op je gezicht getoverd krijgt. Naast kikkers zien we ook geregeld vogels, katten en beren op zijn schilderijen verschijnen.
Jasper Oostland is in 1976 geboren. Zijn opleiding genoot hij aan de Academie Minerva in Groningen, alwaar hij in 1999 afstudeerde. Gedurende zijn opleiding en de jaren daarna heeft hij een compleet eigen stijl ontwikkeld die getuigt van groot schildersvakmanschap. Zijn schilderingen worden in zeer veel laagjes met veel precisie opgebouwd. Hij schildert met acryl, veelal op papier en van een aantal van zijn werken worden naderhand giclées vervaardigd in gelimiteerde oplage.
Zijn atelier is in Groningen gevestigd. Zijn werk wordt bij galerieën door het hele land heen geëxposeerd. Meer over Jasper vind je op zijn website www.jasperoostland.com.
Pieter Pander
Pieter Pander (1962) schildert veel portretten van mens en dier . Hij is afkomstig uit een gezin van veertien kinderen en was als kind al veel aan het tekenen. Het was dan ook niet vreemd dat hij na de middelbare school besloot om naar de Academie Minerva in Groningen te gaan.
De opleiding die hij daar genoot wierp zijn vruchten af, en hij bouwde naam op in de traditie van de figuratieven, waarbinnen hij zich onderscheidt door zijn vlotte en schetsmatige stijl. Zijn leermeesters waren o.a. Jouke Wouda en Matthijs Röling, waarvan vooral van de laatste de invloeden zijn terug te zien in het werk van Pander.
Werkwijze
De hand van de meester lijkt zijn onderwerpen in een natuurlijke vanzelfsprekendheid uit te beelden, waarbij hij veel respect laat zien voor zijn onderwerp. Delen in de voorstelling worden uitgewerkt, terwijl andere delen juist grof worden gelaten. Als ondergrond gebruikt hij een grof grijskleurig linnen en gaat in zijn voorstelling zowel de donkere als de lichte kant op, waardoor er spanning en beleving op het doek ontstaat. Zijn kunstwerken worden in hoofdzakelijk bruin-, blauw-, grijs- en wittonen opgebouwd. Hiermee brengt hij persoonlijkheid, intimiteit en gevoel over.
Atelier
Pieter Pander heeft zijn atelier gevestigd in het historische centrum van Franeker.
Rein Pol
Rein Pol is een uniek, figuratief schilderend kunstenaar die met zijn werk veel bekendheid heeft gekregen. Treinen, trommels, portretten, stillevens en landschappen… vaak verrassend gedetailleerd en onderscheidend door het subtiele kleurgebruik.
Geschiedenis
Als kind tekende Rein al veel en maakte kalenderplaten, striptekeningen en portretjes. Voordat hij in 1971 naar de academie Minerva ging legde hij zich toe op het schilderen van toneeldecors en ontwierp hij affiches. In zijn jaren bij de academie is zijn grote talent pas helemaal tot volle uitdrukking gekomen. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat hij twee jaar na zijn afstuderen, werd aangesteld als docent aan diezelfde opleiding.
Rein Pol is geboren in 1949 in Groningen en heeft zich gevestigd in Stedum, een dorpje aan de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Hij komt uit een familie met twee broers en drie zussen en heeft zelf drie dochters.
Oog voor detail
De collectie kenmerkt zich door het scherpe oog van de meester met aandacht voor het meest kleinste detail. De verbeelding op het doek is bijzonder sprekend en in de composities blijkt veel aandacht te zijn voor kleurbalans, lichtval en ruimtewerking. Alhoewel het in eerste instantie lijkt of de wereld om ons heen precies zo op het doek verschijnt, blijkt toch elk schilderij juist een imaginatie van die werkelijkheid te zijn en wakkert daarmee ook ons eigen unieke voorstellingsvermogen aan.
De collectie Rein Pol bij Stips omvat hoofdzakelijk zijn werken met treinen.
De giclees zijn gelimiteerd in oplage.
Michiel Schrijver
De kunst van Michiel Schrijver is sprookjesachtig en vol van fantasie. Elk werk is op de een of andere manier ver bonden met de zee. Het zijn kunstwerkjes die vrolijk en blij maken en ons soms zelfs even weer kind doen voelen.
“Wie verre reizen maakt kan veel verbeelden” is een variant op een oud gezegde dat op de schilder Michiel Schrijver van toepassing is. Want schilderen is voor hem een vorm van reizen. En de verwondering daarover een belangrijke drijfveer om te schilderen. Verwondering over datgene wat hij aantreft onderweg in zijn binnenwereld, want dat is wat er in zijn schilderijen verschijnt.
Michiel Schrijver (1957) studeerde aan de Camberwell School of Arts in Londen.
Meer links over Michiel Schrijver
Michiel Schrijver's eigen website
Collectie via Atelier Vorm & Leegte
Hans Versfelt
Hans Versfelt is één van de weinige schilders die ter plekke zijn onderwerpen in levende lijve schildert. Niet van een foto of schets, maar ´real live´ in de buitenlucht, de elementen trotserend. Of het nu op het strand is, op de landerijen of op een stadsterras is… overal kun je Hans tegenkomen gewapend met verf, doek en kwasten. Hij geniet volop van de verschillen die kunnen optreden in het weer, de omstandigheden die mensen doen bewegen en hem uitdagen ze op precies het juiste moment op het doek vast te leggen. De regen, de harde wind en het wisselende licht kunnen het buiten werken soms vermoeilijken, maar voor Hans is het evengoed toch veruit de meest prettige manier van schilderen.
Het échte atelier van Hans is dan ook buiten; de velden met de koeien, de marktpleinen, havens met schepen, de wolken, hekken en de knotwilgen en soms ook tijdens een vakantietripje het strand van Normandië. Met een veldezel en als het regent vanuit zijn auto schildert hij de voorbijkomende beelden met olieverf op paneel. Hij werkt snel en doelmatig: gedreven door een voortdurende strijd tegen het veranderende licht, de bewegende mensen en de dieren die toch even tijd nodig hebben om te wennen aan de schilder in de wei,
Opleiding
Deze kunstschilder is geboren in 1968 en is zijn schilderscarrière begonnen aan de de Academie Minerva te Groningen. Ofschoon hij daar na een jaar al stopte, heeft hij enkele jaren later de studie toch weer opgepakt en zijn opleiding vervolgd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en daarna aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
De collectie
Stips biedt van Versfelt een fraaie selectie uit zijn oeuvre. Deze schilderwerken zijn als kunstdruk uitgebracht in giclée kwaliteit in een gelimiteerde oplage.
Hans zijn eigen website is www.hansversfelt.nl
Dorry van de Winkel
Dorry van de Winkel is in 1957 geboren te Heerlen. Na haar afstuderen aan de Academie Minerva te Groningen in 1987 koos ze voor het aquarelleren. Een moeilijke techniek waarin ze tot grote hoogte is gestegen.
Dorry bouwt haar aquarellen heel gevoelsmatig op, begint met kleurvakken en “douwt” er dan als het ware een vorm in. Als aquarelliste pur sang schildert zij naar de waarneming verfijnde kleursensaties in portretten, bloemstillevens en landschappen. Het spel van pigment en water op papier is een avontuur, waar ze zich met elk schilderij aan overgeeft. Het kleurgebruik is van een verrassende intensiteit. In haar werk speelt ze met licht en donker, koelte en warmte in een afwisselend ritme.
Zij heeft een rijk kleurengamma en haar onderwerpen zijn vooral stillevens, interieurs en portretten (Veelal in opdracht).
Dorry woont en werkt in Groningen.