Opa Jan gaat op vakantie – Marius van Dokkum

12,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Opa Jan gaat op vakantie is het vierde deel in de Opa Jan reeks van Marius van Dokkum. In dit vrolijke en gezellige boek gaan Opa Jan en zijn dieren voor het eerst op vakantie. Ze willen graag naar een warm land, dus zoeken de zon op. Vervolgens beleven ze allerlei gekke avonturen. Reis je mee met Opa Jan?

De schrijver, illustrator en bedenker van dit boek is Marius van Dokkum. Als geen ander weet hij allerhande situaties in vrolijke humoristische en plezierige tekeningen om te zetten. Als volwassene raak je al bijna niet uitgekeken op zijn werken en een kind al helemaal niet! Het is een heerlijk kijkboek, vertelboek en voorleesboek!

Kijk uit dat je niet verdwaalt in de vele leuke tekeningen! ;-)

 

Categorie:

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 28 × 22 × 2 cm
Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Pagina's

46

Uitvoering

full colour, gebonden in harde kaft