Opa Jan helpt Sinterklaas – Marius van Dokkum

12,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Wat gebeurt er als Sinterklaas bij het huisje van Opa Jan met paard en al door het dak zakt en niet verder kan met het bezorgen van pakjes? In dit zevende deel van de Opa Jan reeks heeft Marius van Dokkum om dit gegeven heen een spannend verhaal gebouwd, en heeft hij het zoals alle Opa Jan boeken weergaloos geïllustreerd met paginagrote tekeningen.  Opa Jan helpt Sinterklaas is goed voor urenlang kijk-, lees- en luisterplezier!

Sinterklaas zakt met zijn paard Amerigo door het dak van Opa Jan’s huisje en kan niet verder met het bezorgen van pakjes. Opa Jan zou Opa Jan niet zijn als hij hier geen oplossing voor zou bedenken, hij strooit kwistig met absurde ideeën die hilarische taferelen opleveren. En dat het allemaal niet één twee drie van een leien dakje gaat laat zich raden. Toch loopt het uiteindelijk allemaal goed af en wordt er geen kind overgeslagen, allemaal krijgen ze hun cadeautjes op tijd.

Marius van Dokkum is zowel de bedenker, illustrator als tekstschrijver van dit 7e deel van de Opa Jan kinderboekenreeks. Een superleuk en kleurrijk boek om met kinderen en kleinkinderen te lezen en te bekijken. Ook heel geschikt om op school en in de crèche uit voor te lezen.

Categorie:

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 28 × 22 × 2 cm
Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Pagina's

46

Uitvoering

full colour, gebonden in harde kaft

Materiaal

papier