Opa Jan maakt zijn huis schoon – Marius van Dokkum

12,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

In dit deel ontdekken we dat er veel rommel in het huisje van Opa Jan ligt. Van zijn dieren moet hij nu het huis schoonmaken en dat zorgt weer voor allerlei leuke spannende en grappige avonturen.

Opa Jan maakt zijn huis schoon is het derde deel in de Opa Jan reeks van Marius van Dokkum. De rommel in het huisje van opa Jan leek tot nu toe geen geen probleem, maar als hij er plotseling over struikelt, grijpen zijn dieren in. Van hen moet Opa Jan aan de schoonmaak en dan gebeuren er allemaal gekke dingen en ontstaan er vrolijke grappige situaties. Kijk maar.

Marius van Dokkum is zowel de bedenker, illustrator als tekstschrijver van dit heerlijke kinderboek. En dit boek geeft niet alleen de kinderen plezier, ook als volwassene raak je bijna niet uitgekeken op de leuke tekeningen die bij het verhaal horen. Een superleuk en gezellig boek om met de hele familie te lezen en te bekijken.


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 28 × 22 × 2 cm
Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Pagina's

46

Uitvoering

full colour, gebonden in harde kaft

Materiaal

papier