Opa Jan wint een olifant – Marius van Dokkum

12,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Opa Jan wint een olifant is het tweede deel in de boekenreeks  over Opa Jan, de grappigste opa die je je kunt bedenken! De absurde situaties die er allemaal ontstaan nadat Opa Jan een olifant heeft gewonnen  komen allemaal uit de fantasie van schrijver, tekenaar en kunstschilder Marius van Dokkum. Ook dit deel is geheel bedacht, geschreven en weergaloos geïllustreerd door hemzelf. Opa Jan doet met hulp van zijn dieren mee aan een tekenwedstrijd, en wint de hoofdprijs: een olifant. Dat dit gegeven ruim voldoende stof geeft voor allerlei dwaze situaties is vanzelfsprekend. Van Dokkum heeft met dit boek wederom een juweeltje gecreëerd en geeft u en uw kinderen en kleinkinderen veel lees- en kijkplezier!

Categorie:

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 28 × 22 × 2 cm
ISBN

978-90-72736-54-3

Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Materiaal

papier

Uitvoering

full colour, gebonden in harde kaft

Pagina's

46