Blauwe Engel in Frans landschap – Rein Pol

40 x 30 cm | 100 x 70 cm

v.a. 70,00

Wissen

gelimiteerde oplage: 60 (grote maat) en 450 (kleine maat)
giclée op canvas

Over…

Na de Blauwe Engel in diverse seizoenen in een Nederlandse omgeving te hebben geschilderd was het voor Rein Pol duidelijk dat hij zijn geliefde treinen wat internationaler wilde presenteren. Een van de resultaten van deze grensoverschrijding is dit schilderij: De Blauwe Engel in een Frans landschap.

Midden tussen de struiken en de bloeiende lavendel staat deze trein er alsof hij er altijd al was, perfect passend in de omgeving. De geur van de lavendel is helaas niet inbegrepen bij dit doek, maar dat het genieten is met dit kunstwerk aan de wand is absoluut zeker.

Het schilderij Blauwe Engel in Frans landschap is onderdeel van een uitgebreide collectie kunstwerken van Rein Pol over de trein De Blauwe Engel. Vanuit zijn woning heeft hij zicht op de spoorlijn Groningen – Roodeschool en raakte hij geïnspireerd om de langskomende treinen te schilderen met de liefde voor historie. Hij legde de Blauwe Engel (in het rood) vast in diverse seizoenen, maar ook plaatste hij deze historische trein in allerlei vreemde landschappen.

Wat is de Blauwe Engel

De treinen kregen hun bijnaam Blauwe Engel in 1954 vanwege hun blauwe kleur. Het waren diesel-electrische treinen, gebouwd in Rotterdam. In de jaren zestig werden zij gereviseerd, en in de toen voor dieselmaterieel gebruikelijke kleur rood geschilderd. De oorspronkelijke bijnaam Blauwe Engel bleef toch ondanks de kleurwijziging. Tussen 1975 en 1986 werden de Blauwe Engelen vervangen door het nieuwste dieselhydraulisch materieel, de Wadlopers. De meeste Blauwe Engelen  zijn gesloopt, enkele zijn verbouwd en bewaard gebleven.

Uitvoering & Oplage

De Blauwe Engel in Frans landschap van Rein Pol is als giclee vervaardigd in twee formaten. Het is leverbaar in de maat 40 x 30 cm met een gelimiteerde oplage van 450 stuks en in de maat 100 x 70 cm met een gelimiteerde oplage van slechts 60 stuks. Ieder exemplaar is voorzien van een door de kunstenaar gesigneerd certificaat met het unieke oplagenummer.

We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

 

Over de kunstenaar

Rein Pol

Rein Pol is een uniek, figuratief schilderend kunstenaar die met zijn werk veel bekendheid heeft gekregen. Treinen, trommels, portretten, stillevens en landschappen… vaak verrassend gedetailleerd en onderscheidend door het subtiele kleurgebruik.

Geschiedenis

Als kind tekende Rein al veel en maakte kalenderplaten, striptekeningen en portretjes. Voordat hij in 1971 naar de academie Minerva ging legde hij zich toe op het schilderen van toneeldecors en ontwierp hij affiches. In zijn jaren bij de academie is zijn grote talent pas helemaal tot volle uitdrukking gekomen. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat hij twee jaar na zijn afstuderen, werd aangesteld als docent aan diezelfde opleiding.

Rein Pol is geboren in 1949 in Groningen en heeft zich gevestigd in Stedum, een dorpje aan de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Hij komt uit een familie met twee broers en drie zussen en heeft zelf drie dochters.

Oog voor detail

De collectie kenmerkt zich door het scherpe oog van de meester met aandacht voor het meest kleinste detail. De verbeelding op het doek is bijzonder sprekend en in de composities blijkt veel aandacht te zijn voor kleurbalans, lichtval en ruimtewerking. Alhoewel het in eerste instantie lijkt of de wereld om ons heen precies zo op het doek verschijnt, blijkt toch elk schilderij juist een imaginatie van die werkelijkheid te zijn en wakkert daarmee ook ons eigen unieke voorstellingsvermogen aan.

De collectie Rein Pol bij Stips omvat hoofdzakelijk zijn werken met treinen.
De giclees zijn gelimiteerd in oplage.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen en inlijsten van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten baklijkst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Kunstenaar

Pol, Rein

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

60 stuks, 450 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.