Herfst – Ger Stallenberg

140 x 50 cm

320,00550,00

Wissen

gelimiteerdeoplage: 35
giclée op canvas

Over…

Herfst van Ger Stallenberg is een prachtig aards tafereel van bijna anderhalve meter breed, waarin de talloze bruin-roodschakeringen ons meevoeren naar een diffuus lichtende horizon. Bij het aanschouwen van het schilderij ruik je haast de geur van het bos. De humusrijke grond met zijn gevallen bladeren, de boomwortels en de intense kleurenpracht lijkt een directe uitnodiging in de wereld van sprookjes en mystiek. Het schilderij is zoals de herfst moet zijn, met een roodbruine aarde en een lichtende nevelige horizon in de verten.

Uitvoering & Oplage

Herfst heeft een oplage van 35 stuks. Het is onderdeel van een schilderijenserie van de 4 seizoenen. Het werk is uitgevoerd als giclée in het formaat 140 x 50 cm. Het wordt geleverd met certificaat voorzien van het unieke oplagenummer, gesigneerd door de kunstenaar zelf.

We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

140 x 50 cm details
140 x 50 cm zonder lijst
143 x 53cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 320.-
zonder lijst, canvas op frame – € 435.-
compleet ingelijst – € 550.-

lijstmogelijkheden
De lijstmogelijkheden zijn: zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Deze houten baklijsten hebben een zichtrand van 10mm. Wilt u liever een andere lijst? Geen probleem, we maken het graag op maat.
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.

Geef je kunstwerk extra allure met een speciale lijst

Soms kan het mooi zijn om voor een meer persoonlijke omlijsting te kiezen. In samenwerking met het Atelier Vorm & Leegte kunnen we dit werk met ruim 50 andere omlijstingen aanbieden, van barok tot modern tot natuurlijk en eenvoudig.

Je bestelt het bij Stips in de uitvoering 'met nader uit te zoeken sierlijst' of 'zonder lijst' en zoekt bij het atelier een passende lijst uit. Wij zorgen er voor dat beide bestellingen gecombineerd worden en leveren het compleet ingelijst aan je uit. Bekijk eens de uitgebreide baklijstencollectie of profiellijstencollectie.

Over de kunstenaar

Ger Stallenberg

Alledaagse zaken omvormen tot beeldende visuele poëzie… dat is waarin kunstschilder Ger Stallenberg zich een waar meester toont. Ger weet een ongekende diepte mee te geven in zijn schilderijen, omringd met een vleugje mystiek en een bijna sprookjesachtige sfeer. Puur, subtiel en eindeloos.

Realisme versus mystiek

Met zijn poëzie van licht en kleur slaagt hij erin een realistisch ogend tafereel een fijngevoelige meerwaarde mee te geven. De bloem op de voorgrond, de boom in het bos… ze tonen zich in landschappen die de eeuwen hebben doorstaan. Het is het vergankelijke in het onvergankelijke. Het is het noembare in het onnoembare. In elk werk ontstaat er een harmonie tussen deze contrasten, en zien we tegenstellingen, aanvullingen en overeenkomsten. Realisme en fantasie gaan hand in hand en de schilderijen van Ger Stallenberg bieden je dan ook alle mogelijkheid om bij weg te dromen en tot rust te komen in andere sferen.

Licht en kleur

Door het heldere kleurgebruik en de gelaagdheid in de opbouw krijgt het werk van Ger een sterke zeggingskracht die tijdloos te noemen is. Hij werkt zuiver en alleen vanuit zijn intuïtie en zijn fijnzinnige kleurgevoel.  Zijn schilderijen ontstaan direct in olieverf op het paneel, zonder dat er een schets van tevoren is gemaakt. Waar in het begin de verfvlekken nog abstract zijn, ontstaat er langzaamaan een beeld dat vooral uit kleur en licht bestaat. Dat beeld inspireert Ger weer tot de volgende stap en zo ontstaat een automatisch proces is, waarin het lijkt of dat het schilderij zichzelf schildert.

“Als de landschappen die ik schilder je mee kunnen nemen in hun kleurenpracht en poëzie, als deze werelden je pakken en meevoeren naar een verre horizon en wat daarachter ligt, dan ben ik in mijn opzet geslaagd.”

Over Ger

Ger Stallenberg is geboren en getogen in Maastricht en heeft in 1979 de opleiding aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg afgerond. ‘Het Ware Huis’ in Lage Mierde is momenteel zijn thuisbasis: hier heeft hij zijn atelier, galerie en een winkel met Art Nouveau & Art Deco artikelen.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen en inlijsten van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door onze partner het Giclée Atelier. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten baklijkst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen 50 × 140 cm
Kunstenaar

Stallenberg, Ger

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

35 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.