Margriet – Marten Huitsing

50 x 100 cm

v.a. 250,00

Wissen

gelimiteerde oplage: 80
giclée op canvas

Over…

Margriet is haar naam… in de bloei van haar leven poseert ze voor de spiegel en draait koket rond in haar nieuwe witte zomerjurkje. Eigenlijk is het een onderjurkje, maar dat ziet toch niemand, denkt ze bij zichzelf. Het is mooi genoeg om ook zo te dragen. Vandaag gaat ze er voor het eerst mee op pad. Met haar haren opgestoken en haar mooiste hakken er bij aan is ze er helemaal klaar voor.

Marten Huitsing heeft haar in 2014 geschilderd, oorspronkelijk in olieverf op paneel. Het werk wordt nu als giclee in beperkte gelimiteerde oplage uitgebracht.

Uitvoering & Oplage

Margriet van Marten Huitsing heeft een gelimiteerde oplage van 80 stuks. Het is uitgevoerd als giclée in het formaat 50 x 100  cm en wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat voorzien van het unieke oplagenummer.

We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

Categorieën: , , Tag:

Over de kunstenaar

Marten Huitsing

Marten Huitsing (1965) uit het Groningse Bedum is van oorsprong opgeleid tot werktuigbouwkundige en elektrotechnicus. Pas later ontdekte hij zijn talent voor schilderen.

“Als kind heb ik wel een klein beetje getekend maar, ondanks mijn interesse in schilderen, is het toen niet verder gekomen. Nu is schilderen niet meer weg te denken uit mijn leven.”

In 2005 is hij, na een korte periode van zelfstudie toegelaten tot de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen, alwaar hij in 2010 afstudeerde. Huitsing schildert graag zo natuurgetrouw mogelijk, waarbij zijn onderwerp vaak een vrouw is. Naast mensen schildert hij ook landschappen en stillevens. Zijn stijl is klassiek waarin zijn liefde voor de klassieke grootmeesters tot uiting komt. Door zijn onderwerpen in een soms ongewone omgeving te portretteren dragen zijn schilderijen ook een klein vleugje surrealisme in zich. De werken kenmerken zich vaak door contrasten in licht en donker en vaak hebben zij een dromerige sfeer. Het lijkt alsof hij in de huid van zijn modellen weet te kruipen, en zo hun eigenheid op het doek tot uiting te brengen:

” Met het schilderen van mensen is het net of ik met ze aan het communiceren ben, soms heb ik contact en soms is het even weer weg “.

De schilderijen van Marten Huitsing zijn geëxposeerd bij Galerie Ruigewaert in Appingedam.
Bij Stips bieden we een unieke serie giclées van zijn mooiste werken aan in een gelimiteerde oplage.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen 100 × 50 cm
Kunstenaar

Huitsing, Marten

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

80 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.