Martini – Marten Huitsing

100 x 60 cm

280,00430,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerde oplage: 80
giclée op canvas

Een dame in witte stoffen gehuld, zit op een verhoging in het atelier van Marten Huitsing en lijkt uit te kijken op de Martinitoren van Groningen. De dame heeft lang haar, de schouderpartij is ontbloot en de stoffen zijn gedrapeerd tot over de grond, wat het kunstwerk veel dimensie en een sensuele sfeer geeft. Het tafereel doet ietwat surrealistisch aan, doordat de kunstenaar de torenklok van de Martini ook als raam van het atelier heeft geschilderd en omdat deze blik op de Martinitoren in werkelijkheid alleen vanuit het  UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) mogelijk is.

Het werk draagt mooie licht-donker contrasten in zich en is opgebouwd met veel wit. De omgeving waarin de dame zit heeft een zachtgroene kleur en de zwarte accenten van de klok raam geven spanning aan het geheel.  Dit schilderij geeft een bijzondere kijk op Groningen, de Martini en de kerk.

Uitvoering & Oplage

Martini van Marten Huitsing heeft een gelimiteerde oplage van 80 stuks. Het is uitgevoerd als giclée in het formaat 100 x 60 cm (103 x 63 cm incl. lijst) en wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat voorzien van het unieke oplagenummer.

We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

100 x 60 cm details
100 x 60 cm zonder lijst
103 x 63 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 280.-
zonder lijst, canvas op frame – € 355.-
compleet ingelijst – € 430.-

lijstmogelijkheden
De lijstmogelijkheden zijn: zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Deze houten baklijsten hebben een zichtrand van 10mm. Wilt u liever een andere lijst? Geen probleem, we maken het graag op maat.
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.
Over de kunstenaar

Marten Huitsing

Marten Huitsing (1965) uit het Groningse Bedum is van oorsprong opgeleid tot werktuigbouwkundige en elektrotechnicus. Pas later ontdekte hij zijn talent voor schilderen.

“Als kind heb ik wel een klein beetje getekend maar, ondanks mijn interesse in schilderen, is het toen niet verder gekomen. Nu is schilderen niet meer weg te denken uit mijn leven.”

In 2005 is hij, na een korte periode van zelfstudie toegelaten tot de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen, alwaar hij in 2010 afstudeerde. Huitsing schildert graag zo natuurgetrouw mogelijk, waarbij zijn onderwerp vaak een vrouw is. Naast mensen schildert hij ook landschappen en stillevens. Zijn stijl is klassiek waarin zijn liefde voor de klassieke grootmeesters tot uiting komt. Door zijn onderwerpen in een soms ongewone omgeving te portretteren dragen zijn schilderijen ook een klein vleugje surrealisme in zich. De werken kenmerken zich vaak door contrasten in licht en donker en vaak hebben zij een dromerige sfeer. Het lijkt alsof hij in de huid van zijn modellen weet te kruipen, en zo hun eigenheid op het doek tot uiting te brengen:

” Met het schilderen van mensen is het net of ik met ze aan het communiceren ben, soms heb ik contact en soms is het even weer weg “.

De schilderijen van Marten Huitsing zijn geëxposeerd bij Galerie Ruigewaert in Appingedam.
Bij Stips bieden we een unieke serie giclées van zijn mooiste werken aan in een gelimiteerde oplage.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het Giclée Atelier. Hierbij wordt op een traditionele wijze gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt niet bezuinigd: er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een houten baklijst. We bieden deze aan in zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan kan het giclée ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen 100 × 60 cm
Kunstenaar

Huitsing, Marten

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

80 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.