Writings on Blue – Andreas Alba

90 x 65 cm

260,00415,00

Wissen

gelimiteerde oplage: 190
giclée op canvas

Over…

Het verhaal van het water… de ongeschreven woorden van de stilte… het waterlandschap in beeld en taal zonder betekenis, in schrijfsels die geen woorden zijn, maar een beleving geven van de schoonheid van het water, van de aangrenzende oever en van het zacht wuivende riet met de blauwe lucht boven de horizon.

Hoe mooi kan eenvoud zijn? Kunstenaar Andreas Alba heeft een meesterlijke geheel eigen interpretatie van een landschap weergegeven op het schildersdoek. Uniek in zijn soort en met een twist die we nog nooit eerder hadden gezien.

Uitvoering & Oplage

Writings on Blue van Andreas Alba heeft een gelimiteerde oplage van 190 stuks. Het is uitgevoerd als giclée op canvas in het formaat 65 x 90 cm (68 x 93 cm incl. lijst) en wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat voorzien van het unieke oplagenummer. We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

Over de kunstenaar

Andreas Alba

De kunstenaar Andreas Alba is geboren in 1953 in het Duitse plaatsje Lüdinghausen. Al op[ jonge leeftijd ontwikkelde hij een intense liefde voor kunst en vormgeving waarbij hij een grote fascinatie voor letters en woorden tentoonspreidde.

Het spel met de letters van schrift liet hem niet los en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij koos voor de eenjarige beroepsopleiding als typograaf. Nadat hij hiertoe opgeleid was in een drukkerij in Lüdinghausen koos hij voor een vervolgstudie als grafisch ontwerper aan de Fachhochschule Münster. Hij studeerde daar in 1980 af en vestigde zich als vrij kunstenaar.

Alba liet de geleerde paden achter zich en legde zich helemaal toe op het vrije werk en kon daar zijn creativiteit volledig in kwijt. Zijn atelier is gehuisvest in een oude boerderij in Ludinghausen alwaar hij samen met Ute Bracht en Rita Späker een kunstenaarsgemeenschap vormt.

Het werk van Andreas Alba bestaat uit abstracte schilderijen, collages en driedimensionale objecten. Van zijn schilderijen bieden we bij Stips een aantal giclées aan in gelimiteerde oplage.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen en inlijsten van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door onze partner het Giclée Atelier. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten baklijkst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen 65 × 90 cm
Kunstenaar

Alba, Andreas

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

190 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.