Zuiddijk – Hans Dolieslager

50 x 110 cm

290,00450,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerde oplage: 80
giclée op canvas

De intense kleuren van het akkerland op de Zuiddijk vormden voor Hans Dolieslager de bron van inspiratie voor zijn gelijknamige schilderij. De broeierige warmte van de dag komt prachtig tot haar recht in de door hem gebruikte aquarel techniek die het landschap een licht dromerige sfeer geeft. De akkers kleuren geel, groen en warm oranje en aan de horizon staan een paar bomen die het plaatje helemaal compleet maken.

Uitvoering & Oplage

Zuiddijk van Hans Dolieslager heeft een gelimiteerde oplage van 80 stuks. Het is uitgevoerd als giclée op canvas in het formaat 50 x 110 cm (53 x 113 cm incl. lijst) en wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat voorzien van het unieke oplagenummer. We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

50 x 110 cm details
50 x 110 cm zonder lijst
53 x 113cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 290.-
zonder lijst, canvas op frame – € 370.-
compleet ingelijst – € 450.-

lijstmogelijkheden
De lijstmogelijkheden zijn: zwart , wit, naturel of zwart met een zilverfront. Deze baklijsten zijn van hout en hebben een zichtrand van 10mm. Wilt u liever een andere lijst? Geen probleem, we maken het graag op maat.
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.
Categorieën: , , Collectie:

Over de kunstenaar

Hans Dolieslager

Hans Dolieslager – kunstenaar

Sfeerimpressies van een landschap… Nooit de exacte weergave van wat er is, maar juist van hoe het door Hans Dolieslager beleefd wordt. Dat maakt zijn werk zo uniek en onderscheidend.

Hans werd in 1950 geboren in Leiden. Hij was docent binnen het basisonderwijs en volgde schilderlessen aan de academie Ars Aemula Naturea in Leiden (1973-1979). Enkele jaren erna vestigde hij zich als zelfstandig beeldend kunstenaar in het Zeeuwse Goedereede, alwaar hij nu nog altijd atelier houdt.
Sommige mensen kennen hem van de televisiecursus Landschappen tekenen en schilderen uit 1989 en ook is hij veel betrokken geweest bij bijzondere projecten bij lokale en regionale culturele instellingen. Naast zijn vrije werk, werkt hij ook in opdracht en van zijn schilderwerken is ook een boek verschenen met als titel ´Indrukken van een landschap`.

Ofschoon het altijd het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is, dat geschilderd wordt, is de uitdrukking ervan op het doek telkens anders. In het werk van Hans Dolieslager zie je de gevoelservaring die overgebracht wordt en die wisselt van dag tot dag, van seizoen tot seizoen. Hij is één met het eiland; hij (be)leeft het en via zijn kunstwerken kunnen wij daarvan mee genieten. Vaak zacht en dromerig, soms nevelig en omfloerst, soms zonnig en warm en soms ook koel.

De werken bij Stips zijn uitgevoerd als giclée in gelimiteerde oplage.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het Giclée Atelier. Hierbij wordt op een traditionele wijze gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt niet bezuinigd: er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een houten baklijst. We bieden deze aan in zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan kan het giclée ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen 50 × 110 cm
Kunstenaar

Dolieslager, Hans

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

80 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.