Between the fields – Carl-Heinz Lieck

90 x 70 cm

v.a. 225,00

Wissen

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

Het giclée ‘Between the fields’ van Carl-Heinz Lieck toont ons een pittoresk, haast romantisch beeld van een dorpsgemeenschap tussen de landerijen. Muziek, bomen, bloemen, de kerktoren…. het is er allemaal! De vlakverdeling is uniek… met abstracte lijnen en indeling, maar toch weer met figuratieve voorstellingen. De kleuren zijn gemoedelijk als zachtroze, zachtblauw en zachtgeel, maar vormen tegelijkertijd weer een pittig contrast met het felgroen en oranje van de bomen en de bloemen. Het is een werk wat speelsheid in zich draagt en ons uitnodigt het leven met wat meer kleur te bekijken.

Between the fields giclee details

Het schilderij is uitgevoerd als giclée op eco-canvas en bieden we naar keuze met of zonder lijst aan.

Categorieën: , , Tags: ,

Over de kunstenaar

Carl-Heinz Lieck

Zoals een kind een fantasiewereld droomt, zo tovert Carl-Heinz Lieck (geb. 1941 in Pommeren) alledaagse landschappen in een vrije interpretatie op het schildersdoek. Hij doet dit in een combinatie van olieverf, pastel, aquarel en collage en werkt hierbij met zowel penseel als spachteltechniek. Hij creëert doeken die tot de verbeelding spreken en door hun kleurrijkheid het kindzijn in ons wakker maken.

Voor Lieck was het al in zijn eerste levensjaren duidelijk dat hij de wereld ziet en beleeft als uiteenvallend in kleuren en vormen. Hij begon al heel erg vroeg met dat wast hij zag op te tekenen in de schetsboeken die hij van zijn ouders kreeg. Na de middelbare school studeerde hij kunst en pedagogiek in Braunschweig en Munster en is al sinds 1965 gevestigd als vrij kunstenaar in zijn atelier in Noord Duitsland. Zijn creatieve werk in het atelier wisselt hij regelmatig af met studiereizen naar Nederland en Zuid Europa.

Carl-Heinz Lieck is als een componist die een muziekstuk samenstelt Hij componeert de droomwereld en de realiteit tot één uitgebalanceerd geheel. We zien structuren van boomschors, opgeruwde oppervlakken van stenen of andere materialen, gebouwen en bloemen en planten, fijne lijntjes om de vormen te accentueren… In zijn werk is vrijwel altijd de invloed van de mens zichtbaar en in zijn landschappen zien we speelsheid terug.

In alles van Lieck´s hand zien we een unieke en onderscheidende kunststijl, die menig hart zal veroveren. Zijn werk wordt geëxposeerd in galeries door heel Europa. Bij Stips bieden we van zijn hand een kleine serie giclées op canvas.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen 90 × 70 cm
Kunstenaar

Lieck, Carl-Heinz

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas, 60% katoen / 40% polyester, hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.