Kruitlaan Groningen 1939 – Ferdinand Herschmann

meerdere formaten

v.a. 90,00

Wissen

Over…

Zicht op het centrum van Groningen vanaf de hoek Kruitlaan/Kruitgracht met de schouwburg, Martinitoren en toren van het Provinciehuis.

Dit is een reproductie van een olieverf schilderij uit 1939 geschilderd door Ferdinand Herschmann vanuit het raam van zijn woning hoek Kruitlaan/Kruitgracht in Groningen. U kijkt richting centrum met de Martinitoren en links de toren van het Provinciehuis. Rechts op het schilderij ziet u de zijkant van de schouwburg, destijds nog niet voorzien van de uitbouw en nog in de oorspronkelijke kleuren. Het grote gebouw links op het schilderij was destijds in gebruik als Industrieschool voor meisjes, in de volksmond “spinazieacademie” genoemd. Aan de overzijde van de Turfsingel nog de bebouwing met woningen die later gesloopt zijn ten behoeve van de uitbreiding van het Provinciehuis. Die nieuwbouw is in 1996 geopend.

Uitvoeringen GICLÉE

Dit werk is uitgevoerd als giclée op canvas en is beschikbaar in drie formaten.

    • 30 x 36 cm
    • 40 x 48 cm
    • 50 x 60 cm

Andere formaten op aanvraag.

Categorieën: , , Tags: ,

Over de kunstenaar

Ferdinand Herschmann

Ferdinand Herschmann (1888-1978) – kunstenaar en violist

Ferdinand Herschmann (1888-1978) was een creatief kunstenaar in hart en ziel. Hij heeft de artistieke opleiding gevolgd aan de “Königliche Kunstschule” in Berlijn en maakte later carrière als violist

Violist en kunstenaar

Hij was als musicus verbonden aan het staatsorkest en reisde zo heel Europa door. Hij kwam zo in contact met de Hongaarse Margit Emilia, die destijds als pianist aan hetzelfde orkest verbonden was en trouwde met haar.
Ten tijde van de oorlog vluchtten ze samen naar Nederland en kwamen in de stad Groningen terecht. Hier bleven zij de rest van hun leven samen met hun dochter, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Schilderen, tekenen en muziek maken bleef tot Herschmann´s dood deel uit maken van zijn leven en gaven hem erg veel plezier.

Historische werken

In de familiebezittingen zijn een paar mooie werken van zijn hand van de stad Groningen uit vroeger tijden aanwezig. Deze hebben we laten digitaliseren, en bieden we bij Stips aan als reproductie op canvas.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Kunstenaar

Herschmann, Ferdinand

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.