Springtime – Ega

75 x 90 cm | 100 x 120 cm

v.a. 235,00

Wissen

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

Over…

Voorjaar…. nieuwe kleuren verschijnen in het landschap… de tijd waarin alles weer tot bloei komt en nieuw leven wordt geboren. Zo ook dit schilderij. Kunstenares Ega heeft haar voorjaarsgevoel op het doek tot uiting gebracht onder de titel Springtime. Het werk bestaat uit blauwe, witte, rode en warm groene kleurtonen. Het wordt uitgevoerd als giclee en is in meerdere formaten leverbaar.

Springtime giclee details

Het schilderij is uitgevoerd als giclée op canvas en bieden we naar keuze met of zonder lijst aan.

Categorieën: , , Tag:

Over de kunstenaar

Ega

Ega is de artiestennaam van Edelgard Stuffmann Hüls. Ze is geboren in Essen (Duitsland) en volgde de opleiding tot modeontwerpster aan de Textiel-Ingenieur-School in Krefeld en verdiepte zich verder aan de Modeschool Friedmann in Zürich.

Ze trouwde al jong en met de zorg voor het gezin lukt het haar niet haar creatieve loopbaan in de mode voort te zetten. Maar haar grote passie voor het tekenen en het schilderen bleef overeind en ze begon lessen te nemen bij Marcel Hastir en bij Jörg Madlener in Brussel.

Ze verhuisde naar deze Belgische hoofdstad en werkte van 1980 tot 1995 voor het Europese Bureau voor Leefmilieu en later als leidster van het Brusselse kantoor van de Duitse Ambtenaren Bond. Gedurende deze tijd moest ze regelmatig haar kunststudie onderbreken, maar vanaf 1995 kwam er een ommezwaai en kon ze zich helemaal gaan toeleggen op de kunst. Ze neemt les bij Charlotte Vindevoghel in Brussel en specialiseert zich in de kunst van collage en aquarel. Sinds 2000 is ze definitief gevestigd als vrije kunstenares en heeft een atelier in Leuven en één op Mallorca.

Ze is lid van de kunstgroep VZW ALEGRO, Leuven.
Haar website is: www.stuffmann-huels.com.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen N/B
Kunstenaar

Ega

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas, 60% katoen / 40% polyester, hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.