Nieuwe koeienschilderijen

Het is mei!
De bloemen bloeien, de vogels zijn druk in de weer met hun nesten en de eerste lammetjes en kalfjes huppelen vrolijk door de wei.

Met de volop stralende zon, was het voor ons het uitgelezen moment om onze collectie giclées van koeienschilderijen onder de loep te nemen en uit te breiden. En we hebben weer pracht-exemplaren gevonden voor de collectie!.

Nieuwsgierig Kalf – Theo Onnes – giclee
Wolk en koeien – Dinie Boogaart – giclee
Take Care – Geke Hoogstins – giclee

 

Vrolijke koeien… Jonge koeien… Grazende koeien… Moeders met kind… Koeien in landschap… en nog veel meer….

Nieuw in ons kunstenaarsoeuvre zijn de giclées van Dinie Boogaart. Maar ook van onze bestaande kunstenaars als Theo Onnes, Geke Hoogstins en Hiske Wiersma zijn de collecties uitgebreid.

De koe is een geliefd onderwerp voor menig kunstschilder. Deze dieren, die zo vanzelfsprekend het Hollandse landschap kleuren, hebben vaak gezichtsuitdrukkingen die fenomenaal zijn. Het zijn die vertederende blikken, hun nieuwsgierigheid, hun uitgelatenheid, maar vooral ook hun rust die de schilder zo graag overbrengt op het doek. Van portretten tot landschappen… van klassiek tot modern… de koe op het doek siert menig huiskamer.

 

Koeien in avondlicht – Dinie Boogaart – Giclee
Jongvee – Hiske Wiersma – giclee
Twee koeien en een stier – Hiske Wiersma – giclee
Groene koe – Theo Onnes – giclee

High Five – Geke Hoogstins – giclee

 

Al deze mooie koeien staan online in onze webwinkel en zijn vanaf eind mei ook te bezichtigen in onze galeriewinkel in Groningen. De schilderijen zijn uitgevoerd als giclée in gelimiteerde oplage. Ze worden wisselend bij ons tentoongesteld, samen met de al bestaande collecties!

 

Kalf – Johan Mulder – giclee