Cusumano, Francesco

Francesco Cusumano

De warme kleuren en de expressieve kunst van Francesco Cusumano vinden hun oorsprong in de Italiaanse roots van deze kunstenaar. Cusumano is in 1964 geboren in het plaatsje Carini in Palermo op Sicilië in 1964. Al op jonge leeftijd was zijn liefde voor de kunst ontvlamt en als kind waren kleurpotloden, verf en papier dan ook zijn favoriete speelgoed. Zijn fascinatie voor het tekenen en het schilderen groeide met de jaren. Hij legde zich toe op het verfijnen van allerhande technieken, zoekend naar balans en de juiste vlakverdeling.

`Ik ben begonnen met de figuratieve technieken te leren, met afbeeldingen van ruimten en dimensies die ik intensief had waargenomen. Ik leerde over de betekenis van licht en donker en hoe dat met elkaar contrasteert. Ik leerde proporties te identificeren en ze in hun juiste verhouding te plaatsen. Al snel besefte ik dat ik verder wilde gaan dan realistische voorstellingen; ik wilde mezelf uiten door mijn gevoelens vorm te geven met persoonlijke abstracte vormen en lijnen. De overgang van figuratieve naar abstracte schilderkunst opende de deur naar mijn innerlijke beeldspraak. Geïntrigeerd door de werken van Hans Falk en Sam Francis vervolgde ik met het ontwikkelen van mijn vaardigheden door kunstlessen onder leiding van een grote mentor, de kunstenaar Ruedi Sieber. In 2005 werd ik toegelaten tot de Artist Association Zurich. Mijn schilderijen zijn de spiegels van mijn ziel, de visuele uitdrukkingen van mijn ervaringen en emoties, die nuance toevoegen aan mijn dagelijks leven. Ik wil een gevoel van vreugde en bezieling aan de kijker overbrengen. Telkens als een werk het hart van iemand raakt, laat het me diep het persoonlijke proces van de ervaring van de kijker zien. In 2014 publiceerde ik mijn eerste kunstcatalogus “Lichtblicke”.

Francesco Cusumano is een autodidact kunstenaar die werkt met acryl in gemengde technieken. Kijkend naar zijn werk kun je het glinsterende licht van het doek af voelen stralen en de aardse geuren beleven die als een adem uit zijn kunstwerken lijken te komen. Zijn werk nodigt uit om je eigen fantasierijke innerlijke reis te maken en zo de spelonken van de eigen ziel te ontdekken.


    Toont alle 4 resultaten