Folger, Isolde

Isolde Folger

Passie, vuur en temperament! De Duitse kunstenaar Isolde Folger brengt kleur tot leven op het schildersdoek. Moderne, abstracte werken, die tegelijkertijd mysterieus en soms zelfs dromerig aan doen.

Folger is geboren in 1961 in Lindach en is sinds 1984 actief als kunstschilder in de vrije kunst. Haar werk is op meerdere plekken in Europa tentoongesteld geweest en mede dankzij haar reproducties geniet ze tegenwoordig ook internationale bekendheid.

Kenmerkend voor haar doeken is dat ze veel gebruik maakt van heldere, warme, mediterrane kleuren. Ze werkt met contrasten, sterke vormen en eruptieve patronen, die ze afwisselt met fijne lijnen en soms zelfs grafisch aandoende figuren. Ze werkt met gemengde technieken en materialen, waaronder acrylverf, pigmenten en ecoline op zowel doek als papier. Van klein tot groot… elk schilderij van haar hand lijkt onweerstaanbaar en doet de toeschouwer ervan onmiskenbaar naar verre horizonten trekken en prikkelt de fantasie. Isolde Folger houdt atelier in zowel Duitsland als in Italië.


    Toont alle 7 resultaten