Verjaardagskalender Flowers

11,95


Met de Flowers verjaardagskalender vergeet u geen verjaardag meer en heeft u meteen iedere maand een nieuw bloemetje in huis.

Categorie:

Beschrijving

Er is geen onderwerp zo geliefd voor kunstenaars als bloemen. Hun subtiliteit speelt tot de verbeelding en nodigt uit om naar te kijken. Op deze kalender zijn 12 mooie bloemtaferelen bijeengebracht van Nederlandse kunstschilders. Soms ingetogen en subtiel, soms uitbundig en kleurrijk. Iedere maand op deze kalender wordt gesierd door een ander bloemstilleven passend bij de sfeer van het seizoen.

De schilders van deze werken zijn: Patrick Creyghton, Marius van Dokkum, Joke Frima, Henk Helmantel, Keimpe van der Kooi, Theo Leijdekkers, Dorry van de Winkel en Adriana van Zoest

Op de verjaardagskalender Flowers staan de volgende werken afgedrukt:

• Midzomerbloemen • Kamille • Stilleven met japanse kers • Viooltjes • Tulp • Rode anemonen • Hortensia in blauwe kom • Liefde • Ranonkels • Vaas gekleurde bloemen • Het groene doek •

 

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Joke Frima

Kunstschilder Joke Frima (geb. 1952 te Den Haag) is opgegroeid in Nederland en later verhuisd naar Italië en vervolgens naar Frankrijk. Het is daar waar de natuur haar inspireert en uitnodigt haar kunstwerken tot leven te brengen. Met een eindeloos geduld en een genadeloze precisie tovert ze het prachtige plantenrijk op haar doeken tevoorschijn. Vaak schildert ze dat waar me meestal zo vaak aan voorbij gaan. De eenvoud van een watertje met bloemen…. de schoonheid van een bloem… of het mooie groen van de bladeren. Puur en bescheiden kun je haar onderwerpen noemen.

Ze werkt vanuit de visuele waarneming. Haar doeken starten met het goed bestuderen van haar onderwerpen, het maken van een schets die ze ter plekke opzet en het samenstellen van de juiste kleuren. Omdat de natuur snel verandert, gaat ze in de begindagen van haar schilderij zo vaak mogelijk naar de plek van haar onderwerp terug om het zo zuiver mogelijk over te kunnen nemen. Deze vooropzet werkt ze naderhand uit (soms uitvergroot) in haar atelier.

Haar opleiding genoot ze aan de Academies voor Beeldende Kunsten van Rotterdam en die van Tilburg, gevolgd door de lessen van de stokoude Signora Simi in Florence in Italië. Pas bij deze laatste plek vond Frima de manier waarop ze wilde werken. Het filmpje hieronder geeft een prachtig beeld over de tot standkoming van één van haar kunstwerken.

Het orginele werk van Joke is te bezichtigen bij Galerie Harms in Rolde en bij Galerie Wildevuur in Hooghalen. Van een aantal van haar werken zijn canvas giclées gemaakt in een gelimiteerde oplage; deze bieden we bij Stips aan.


Henk Helmantel

Henk Helmantel – kunstenaar

Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.

In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.

Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.

Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.


Theo Leijdekkers

Bij de schilderijen van Theo Leijdekkers kun je niet om de passie heen. Met een vurige, haast sensuele, intensiteit schildert deze kunstenaar bloemen, die in ware kleurexplosies van het doek af lijken te knallen. Van klaproos tot iris tot akelei…. welke bloem het ook is…. Theo heeft ze immens uitvergroot op zijn schilderwerken, waardoor hun schoonheid vertienvoudigd wordt. Het zijn werken om bij weg te dromen… alsof je – net als Erik in het kleine insectenboek – als klein wezen een wandeling door een reusachtig bloemrijk landschap maakt.

“De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden.”

Leijdekkers is in 1955 geboren in het plaatsje Borne. Zijn kunstopleiding is gestart aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij van 1974 tot 1978 Pedagogiek/Andragologie studeerde. Hij vervolgde dit met nog eens 5 jaar Academie Minerva in Groningen. Zijn atelier is gevestigd in het pittoreske Pieterburen.

Stips biedt een kleine giclée collectie van zijn werk.


Dorry van de Winkel

Dorry van de Winkel is in 1957 geboren te Heerlen. Na haar afstuderen aan de Academie Minerva te Groningen in 1987 koos ze voor het aquarelleren. Een moeilijke techniek waarin ze tot grote hoogte is gestegen.

Dorry bouwt haar aquarellen heel gevoelsmatig op, begint met kleurvakken en “douwt” er dan als het ware een vorm in. Als aquarelliste pur sang schildert zij naar de waarneming verfijnde kleursensaties in portretten, bloemstillevens en landschappen. Het spel van pigment en water op papier is een avontuur, waar ze zich met elk schilderij aan overgeeft. Het kleurgebruik is van een verrassende intensiteit. In haar werk speelt ze met licht en donker, koelte en warmte in een afwisselend ritme.

Zij heeft een rijk kleurengamma en haar onderwerpen zijn vooral stillevens, interieurs en portretten (Veelal in opdracht).

Dorry woont en werkt in Groningen.


Adriana van Zoest

Adriana van Zoest uit het Noord-Hollandse Warmenhuizen is een Nederlands kunstschilder, die zich onderscheidt door moderne kleuren op haar doeken te gebruiken met de ouderwetse technieken van de klassieke grootmeesters.

Adriana is geboren in 1966 en vormt een brug tussen klassiek en modern. Haar kunst is te categoriseren binnen het hedendaags realisme, alwaar zij tot de klassieke modernen gerekend wordt. Ze werkt op haar schilderijen laag over laag, waardoor er veel diepte en dimensie in de werken zit.

Ze maakt nooit een directe weergave van de werkelijkheid. Ze maakt uitgebreide studies van haar objecten, en zoekt daarbij naar de ideale compositie, achtergrond en lichtval. Dit uitgebreide vooronderzoek maakt dat de onderwerpen die ze schildert haar helemaal eigen zijn en bijzonder krachtig en duidelijk voelbaar overkomen.

Bij Stips bieden we twee prachtige giclée werken aan van haar kattenschilderijen.

Meer links over Adriana van Zoest

Adriana's eigen website
Collectie Atelier Vorm & Leegte


Extra informatie

Afmetingen 30,5 × 20,5 cm
Kunstenaar

Creyghton, Patrick, Dokkum, Marius van, Frima, Joke, Helmantel, Henk, Kooi, Keimpe van der, Leijdekkers, Theo, Verzamelwerk – diverse kunstenaars, Winkel, Dorry van de, Zoest, Adriana van

Materiaal

papier