Leijdekkers, Theo

Theo Leijdekkers

Bij de schilderijen van Theo Leijdekkers kun je niet om de passie heen. Met een vurige, haast sensuele, intensiteit schildert deze kunstenaar bloemen, die in ware kleurexplosies van het doek af lijken te knallen. Van klaproos tot iris tot akelei…. welke bloem het ook is…. Theo heeft ze immens uitvergroot op zijn schilderwerken, waardoor hun schoonheid vertienvoudigd wordt. Het zijn werken om bij weg te dromen… alsof je – net als Erik in het kleine insectenboek – als klein wezen een wandeling door een reusachtig bloemrijk landschap maakt.

“De werken die ik maak mogen verleiden en behagen. Door middel van kleur en vorm schep ik een sensuele en barokke wereld. Het plezier in het schilderen mag gezien worden.”

Leijdekkers is in 1955 geboren in het plaatsje Borne. Zijn kunstopleiding is gestart aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij van 1974 tot 1978 Pedagogiek/Andragologie studeerde. Hij vervolgde dit met nog eens 5 jaar Academie Minerva in Groningen. Zijn atelier is gevestigd in het pittoreske Pieterburen.

Stips biedt een kleine giclée collectie van zijn werk.


Toont alle 2 resultaten