Verjaardagskalender Juane Xue – Fiesta

11,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Twaalf verlaten tafels, voor elke dag van het jaar een andere. Sfeer, kleur en warmte met deze verjaardagskalender van Juane Xue.

Scroll omlaag voor slideshow

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Verjaardagskalender Juane Xue 01
Verjaardagskalender Juane Xue 02
Verjaardagskalender Juane Xue 03
Verjaardagskalender Juane Xue 04
Verjaardagskalender Juane Xue 05
Verjaardagskalender Juane Xue 06
Verjaardagskalender Juane Xue 07
Verjaardagskalender Juane Xue 08
Verjaardagskalender Juane Xue 09
Verjaardagskalender Juane Xue 10
Verjaardagskalender Juane Xue 11
Verjaardagskalender Juane Xue 12

Juane Xue geldt als één van de meest populaire kunstschilders van dit moment. Met haar serie ‘Verlaten Tafels’ weet ze bij menigeen een snaar te raken. Warmte, uitbundigheid en tegelijkertijd rust en verstillling is de sfeer van haar schilderijen. Haar mooiste schilderijen zijn op deze verjaardagskalender met de naam Fiesta bijeengebracht.

Op de Juane Xue kunstkalender staan de volgende werken afgedrukt:

• Proost • Blue morning • Picknick • Kopje koffie? • Mooi geweest • Herfst vakantie • In het voorjaar • Summer in Toscany • Gasten • Hartje zomer, lunch • Another sunny day • Wijntje?

Over de kunstenaar

Juane Xue

Als je het werk van Juane Xue in één woord zou moeten omschrijven, is het kleur!

Juane (geboren in 1962 in China) is van kinds af aan al geïntrigeerd door kleur en leeft in een wereld van kleuren. Al op jonge leeftijd ontpopte ze zich als een klein tekenwonder, en bleek over een wonderbaarlijk goed fotografisch geheugen te beschikken. Ze is uitgegroeid tot een veelzijdig en getalenteerd kunstenaar met een unieke en opvallende figuratieve stijl. Haar schilderwerk kenmerkt zich met name door unieke lichtvallen, bewegingen van de wind en een samenspel van Oosterse tonaliteit en Westerse kleurstijlen.

De werken

Juane Xue schildert stillevens, stadsportretten en opvallende kleurrijke werken die ze zelf categoriseert onder de naam ´lied van licht en schaduw´. Juane hanteert haar eigen kleurtechnieken om een bijzondere ruimte, diepte en een stralende kleurenwereld te creëren. De essentie van haar werkstijl komt het meest tot uitdrukking in haar serie ´Verlaten Tafels´, waarop in zinderende kleuren tafels vol glazen en flessen een spel lijken te spelen met de zonnestralen en de wind. Juane typeert deze doeken zelf als ‘bewegende stillevens’.

Mensen die deze schilderijen gezien hebben zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue het kort samenvat: “Kleur is mijn grootste rijkdom”.

Expositie en verkoop

De werken van Juane Xue zijn tentoongesteld in het museum Willem van Haren te Heerenveen, Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen, museum Landgoed Fraeylemaborgen te Slochteren, museum De Buitenplaats te Eelde, Gouda Museum te Gouda en museum Zonnehof te Amersfoort en Slot Zeist te Zeist. Haar werk hangt tevens in musea en privé collecties in Europa.

Juane Xue geeft tevens masterclasses aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.

Bij Stips bieden we een selecte collectie giclees aan van haar schilderijen in gelimiteerde oplage.
Tevens bieden we Xue’s kunstkaarten en de Xue Fiesta kunstkalender.

Laatste nieuwsupdate juni 2020: Xue komt met giclées onder eigen beheer


Kenmerken

Afmetingen 30.5 × 20.5 cm
Kunstenaar

Xue, Juane

Materiaal

papier