Langzaam verkeer / Slow Traffic – Martin Sijbesma

50 x 50 cm

v.a. 160,00

Wissen

gelimiteerde oplage: 40
giclée op canvas

Over…

Witte schapen, een stille dijkweg met daarop een oldtimer die moest omdat de kudde schapen de weg oversteekt. Nostalgie van kunstschilder Martin Sijbesma.

Dit gicléeschilderij draagt de titel Langzaam verkeer en is ook bekend onder de naam Slow Traffic, We zien een zwarte historische auto op het doek afgebeeld, die op een landweggetje langs de dijk, heeft moeten stoppen vanwege een groepje passerende schapen. Het kunstwerk is in rustige blauwe, groene en grijstinten uitgevoerd.

Uitvoering & Oplage van ‘Langzaam Verkeer’

Langzaam verkeer van Sijbesma heeft een gelimiteerde oplage van 40 stuks. Het is uitgevoerd als giclée in het formaat 50 x 50 cm en wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat voorzien van het unieke oplagenummer. We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

Over de kunstenaar

Martin Sijbesma

Martin Sijbesma (1968) uit het Friese Kûbaard is met zijn atelier gevestigd in de voormalige gereformeerde kerk. Het is op deze prachtige locatie, waar zijn liefde voor oude voorwerpen, stillevens en oldtimers tot uiting komt op het schildersdoek of houtpaneel.

Met een gedetailleerde fijnzinnigheid brengt Sijbesma zijn onderwerpen tot leven, middels de zogenaamde glaceertechniek, een schilderwijze die gebruikt werd bij de oude meesters uit de 17e en de 18e eeuw. Hierbij wordt op een vaak groenige ondergrond de beeltenis laag voor laag opgebouwd in transparante kleurlagen, wat als resultaat schilderijen met een prachtige schaduwwerking en veel diepte geeft. Ook de nostalgische kleurstelling, die zeer fraai gekozen is bij Sijbesma’s onderwerpen geeft veel sfeer aan het geheel.

De laatste jaren is hij veel oude auto’s aan het schilderen. Deze historische auto’s spreken hem erg aan, omdat ze, zoals hij zelf zegt, een eigen identiteit hebben.

“Dat is wat ik zo belangrijk vind, want tegenwoordig is het allemaal zo´n eenheidsworst en alle auto’s lijken ook op elkaar. Vroeger kon je het horen als er een VW Kever aankwam of een Citroen D2CV. Die auto’s hadden zo’n eigen identiteit en dat vind ik zo bijzonder. En zo’n oude auto heeft ook een schitterende vorm vaak. Prachtig mooie oude koetswerken, mooie ronde vormen en tegenwoordig mis ik dat bij de automobielen. Vroeger werd een auto met de hand getekend, en werd er een tekenaar aan een tafel gezet, en die deed dat met hart en ziel en dat mis ik zo in de huidige computergestuurde vormgeving.”

De serie oldtimer-schilderijen van Martin Sijbesma is ook als giclée uitgevoerd in gelimiteerde oplage. Deze giclée-collectie is verkrijgbaar bij Stips.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen 50 × 50 cm
Kunstenaar

Sijbesma, Martin

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

40 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.