Twee Pauwen – Jan Kooistra

50 x 60 cm | 70 x 85 cm | 100 x 120 cm

120,00620,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerde oplage: 120
giclée op canvas

Twee pauwen in volle schoonheid afgebeeld bij een meertje in een nevelig bos. Een schilderij van Jan Kooistra, als giclée uitgebracht in 3 maten.

Het zijn groene pauwen die zijn afgebeeld in een romantisch bosdecor met mystieke nevelen op het wateroppervlak van het ven. De pauwen hebben grote sierveren op hun kop en hun verenkleed is prachtig gekleurd in blauwe, groene en gele kleurtonen. De beide heren staan in vol ornaat mooi te wezen bij de waterplas. Het zonlicht probeert voorzichtig door de nevel heen te breken en geeft het water een gouden randje. Jan Kooistra heeft met dit vogelschilderij een sprookjesachtig tafereel neergezet.

Het originele werk is geschilderd met olieverf en meet 130 x 170 cm. De giclées die er van gemaakt zijn, zijn allen uitgevoerd in kleinere formaten.

Uitvoering

Twee Pauwen van Jan Kooistra is als giclee vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 120 stuks. Het is leverbaar in de maten 50 x 60 cm, 70 x 85 cm of 100 x 120 cm. Het is voorzien van een door de kunstenaar gesigneerd certificaat met het unieke oplagenummer. We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

50 x 60 cm details
50 x 60 cm zonder lijst
53 x 63 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 120.-
zonder lijst, canvas op frame – € 185.-
compleet ingelijst – € 250.-

70 x 85 cm details
70 x 85 cm zonder lijst
83 x 88 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 210.-
zonder lijst, canvas op frame – € 295.-
compleet ingelijst – € 380.-

100 x 120 cm details
100 x 120 cm zonder lijst
103 x 123 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 365.-
zonder lijst, canvas op frame – € 490.-
compleet ingelijst – € 620.-

lijstmogelijkheden
De lijstmogelijkheden zijn: zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Deze houten baklijsten hebben een zichtrand van 10mm. Wilt u liever een andere lijst? Geen probleem, we maken het graag op maat.
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: , , Collectie:

Over de kunstenaar

Jan Kooistra

Van verdroomde werkelijkheden tot schilderachtig realisme.

Jan Kooistra (geb. 1950, Damwoude) is van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Zijn liefde voor het klassieke realisme en de oude Hollandse meesters is duidelijk terug te zien in zijn werk dat een bijzondere fijngevoeligheid ademt.

De natuur, de schepping en religie zijn voor hem onuitputtelijke bronnen van inspiratie van waaruit zijn werk tot stand komt. Het  Friese landschap, de Waddenzee, de dieren en de bloemen… het zijn voor Kooistra stille uitnodigingen om het penseel ter hand te nemen.

Hij is gevestigd in Dokkum en heeft daar ook een eigen galerie met een permanente expositie van zijn werk. Aanvankelijk schilderde hij veel in aquarel, maar zijn tegenwoordige schilderijen zijn bijna allemaal op basis van olieverf. Zijn werk is figuratief met duidelijke details. Van enkele van zijn doeken zijn giclées uitgebracht in gelimiteerde oplage.

Kooistra is een autodidact schilder die zich kan verheugen op een groeiende groep liefhebbers. Er zijn al verschillende grote exposities met zijn werk gehouden in o.a. kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, Hotel Des Indes Den Haag, de Floriade in Zoetermeer en meer. Kooistra geeft ook schilderscursussen en lezingen. Er zijn meerdere boeken van zijn werk verschenen en ook was hij in verschillende tv-programma’s te zien bij o.a. Avro/Tros. De Evangelische Omroep maakte een portret van zijn werk in het programma “In beeld met Jan Kooistra”.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het Giclée Atelier. Hierbij wordt op een traditionele wijze gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt niet bezuinigd: er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een houten baklijst. We bieden deze aan in zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan kan het giclée ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Kooistra, Jan

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

120 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.