Kooistra, Jan

Jan Kooistra

Van verdroomde werkelijkheden tot schilderachtig realisme.

Jan Kooistra (geb. 1950, Damwoude) is van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Zijn liefde voor het klassieke realisme en de oude Hollandse meesters is duidelijk terug te zien in zijn werk dat een bijzondere fijngevoeligheid ademt.

De natuur, de schepping en religie zijn voor hem onuitputtelijke bronnen van inspiratie van waaruit zijn werk tot stand komt. Het  Friese landschap, de Waddenzee, de dieren en de bloemen… het zijn voor Kooistra stille uitnodigingen om het penseel ter hand te nemen.

Hij is gevestigd in Dokkum en heeft daar ook een eigen galerie met een permanente expositie van zijn werk. Aanvankelijk schilderde hij veel in aquarel, maar zijn tegenwoordige schilderijen zijn bijna allemaal op basis van olieverf. Zijn werk is figuratief met duidelijke details. Van enkele van zijn doeken zijn giclées uitgebracht in gelimiteerde oplage.

Kooistra is een autodidact schilder die zich kan verheugen op een groeiende groep liefhebbers. Er zijn al verschillende grote exposities met zijn werk gehouden in o.a. kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, Hotel Des Indes Den Haag, de Floriade in Zoetermeer en meer. Kooistra geeft ook schilderscursussen en lezingen. Er zijn meerdere boeken van zijn werk verschenen en ook was hij in verschillende tv-programma’s te zien bij o.a. Avro/Tros. De Evangelische Omroep maakte een portret van zijn werk in het programma “In beeld met Jan Kooistra”.


    Toont alle 13 resultaten