VW Karmann Ghia – Martin Sijbesma

60 x 80 cm

225,00355,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerde oplage: 40 stuks
giclée op canvas

Langs een watertje met bruggetje zien we een prachtige blauwgroene VW Karmann Ghia afgebeeld. Dit prachtige nostaligische werk is geschilderd door Martin Sijbesma. Deze kunstenaar is gespecialiseerd in het schilderen van historische auto’s.

Deze historische cabriolet van het merk Volkwagen heeft een blauwgroene kleur en kleurt daarmee prachtig bij de blauwe lucht, het groene gras en het blauwe water. Een bruggetje en wat bomen en een huisje op de achtergrond maken het beeld compleet.

Over deze auto

Deze tweedeurs sportwagen is ooit ontworpen door het Italiaanse bureau Ghia. Het model werd in 1955 gepresenteerd tot groot enthousiasme van publiek en vervolgens zijn er door de Duitse carrosseriebouwer Karmann tussen 1955 en 1974 meer dan een half miljoen stuks gemaakt. In de jaren daarna werden de auto’s steeds zeldzamer en enkel nog een geliefd object voor verzamelaars. Deze oldtimer is nu een klassieker met historische waarde.

Uitvoering & Oplage

VW Karmann Ghia van Sijbesma heeft een een gelimiteerde oplage van 40 stuks. Het is uitgevoerd als giclée in het formaat 60 x 80 cm (63 x 83 cm incl. lijst) en wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat voorzien van het unieke oplagenummer. We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

60 x 80 cm details
60 x 80 cm zonder lijst
63 x 83 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op de rol – € 225.-
zonder lijst, canvas op frame – € 290.-
compleet ingelijst – € 355.-

lijstmogelijkheden
De lijstmogelijkheden zijn: zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Deze houten baklijsten hebben een zichtrand van 10mm. Wilt u liever een andere lijst? Geen probleem, we maken het graag op maat.
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: , , Collectie:

Over de kunstenaar

Martin Sijbesma

Martin Sijbesma (1968) uit het Friese Kûbaard is met zijn atelier gevestigd in de voormalige gereformeerde kerk. Het is op deze prachtige locatie, waar zijn liefde voor oude voorwerpen, stillevens en oldtimers tot uiting komt op het schildersdoek of houtpaneel.

Met een gedetailleerde fijnzinnigheid brengt Sijbesma zijn onderwerpen tot leven, middels de zogenaamde glaceertechniek, een schilderwijze die gebruikt werd bij de oude meesters uit de 17e en de 18e eeuw. Hierbij wordt op een vaak groenige ondergrond de beeltenis laag voor laag opgebouwd in transparante kleurlagen, wat als resultaat schilderijen met een prachtige schaduwwerking en veel diepte geeft. Ook de nostalgische kleurstelling, die zeer fraai gekozen is bij Sijbesma’s onderwerpen geeft veel sfeer aan het geheel.

De laatste jaren is hij veel oude auto’s aan het schilderen. Deze historische auto’s spreken hem erg aan, omdat ze, zoals hij zelf zegt, een eigen identiteit hebben.

“Dat is wat ik zo belangrijk vind, want tegenwoordig is het allemaal zo´n eenheidsworst en alle auto’s lijken ook op elkaar. Vroeger kon je het horen als er een VW Kever aankwam of een Citroen D2CV. Die auto’s hadden zo’n eigen identiteit en dat vind ik zo bijzonder. En zo’n oude auto heeft ook een schitterende vorm vaak. Prachtig mooie oude koetswerken, mooie ronde vormen en tegenwoordig mis ik dat bij de automobielen. Vroeger werd een auto met de hand getekend, en werd er een tekenaar aan een tafel gezet, en die deed dat met hart en ziel en dat mis ik zo in de huidige computergestuurde vormgeving.”

De serie oldtimer-schilderijen van Martin Sijbesma is ook als giclée uitgevoerd in gelimiteerde oplage. Deze giclée-collectie is verkrijgbaar bij Stips.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het Giclée Atelier. Hierbij wordt op een traditionele wijze gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt niet bezuinigd: er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een houten baklijst. We bieden deze aan in zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan kan het giclée ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen 60 × 80 cm
Kunstenaar

Sijbesma, Martin

Materiaal

canvas

Gelimiteerde oplage

40 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.