Anuba II – Gabriele Middelmann

100 x 75 cm | 120 x 90 cm

v.a. 250,00

Wissen

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

Over…

Structuren van zand en leem met het warme rode en okergeel van het Afrikaanse land. Een vleugje cultuur dat groots is neergezet op het schildersdoek door een uniek kunstenaar Gabriele Middelmann. Haar werk is getiteld Anuba en is oorspronkelijk geschilderd met verschillende technieken en materialen waarin veel reliëf. De grijze poorten nodigen je uit de muur door te gaan. De rode en gele kleurvlakken geven een extra dimensie en impressie van meer… Het werk nodigt uit de eigen verbeelding te gebruiken.

Dit werk bieden we aan als hoogwaardig giclée op canvasdoek. Door het canvas blijft zoveel mogelijk van het oorspronkelijke karakter en gevoel behouden en benadert het het dichtst het origineel.

Anuba II giclee details

Het schilderij is uitgevoerd als giclée op eco-canvas en bieden we naar keuze met of zonder lijst aan.

 

Categorieën: , , Tag:

Over de kunstenaar

Gabriele Middelmann

Met een unieke handtekening, die we sculpturale abstractie kunnen noemen, beschildert kunstenares Gabriele Middelmann (geb. 1961 te Velbert, Dld) haar doeken. De natuur en de sporen van de tijd zijn hierin haar inspiratiebronnen, en dan niet alleen in beeld en vormgeving, maar ook qua materialen.
Naast verf als schildersmateriaal, gebruikt ze graag natuurlijke materialen als zand, klei, leem, steen en pigmenten. Ze maakt hier eigenhandig pasta’s van, waardoor ze toepasbaar worden om haar schilderwerken mee op te bouwen. Haar werken krijgen hiermee diepte en onderscheiden zich in uitstraling en gevoelsbeleving.

“Ich beschäftige mich mit Oberflächen, um in die Tiefe zu gehen”
– Gabriele Middelmann

De kleuren houdt ze in het algemeen natuurlijk, waardoor haar werk toegankelijk is bij het grote publiek en zeer populair bij o.a. binnenhuisarchitecten, vormgevers en designers.

Achtergrond
Gabriele Middelmann studeerde af aan de kunstacademie van Wuppertal en deed vervolgens een opleiding tot tandtechnicus waarbij ze zich specialiseerde in het keramische aspect van het vak. Vervolgens verhuisde ze naar Beieren en hervatte daar weer haar kunstopleidingen aan o.a. de kunstacademie van Reichenhall. Via talrijke solo- en collectieve tentoonstellingen is haar werk bekend geworden en hebben haar schilderijen talloze bewonderaars gevonden. Ze is mede-oprichter van Open Art Haimhausen en daarnaast docent bij Boesner en cursusleider van haar eigen schilderlessen in de Haimhauser-studio. Van een deel van haar schilderijen worden ook giclées vervaardigd die op canvasdoek gereproduceerd worden.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas of fine art paper en op de kunstwerken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het inlijstatelier Vorm & Leegte. Hier wordt op vakkundige wijze gewerkt en ook op het materiaal wordt niet bezuinigd. Er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Fine art paper giclées

Sommige giclées zijn uitgevoerd op fine art paper i.p.v. canvas. Kunst op papier heeft een iets gladdere uitstraling. Kunst op papier wordt niet opgespannen maar of een foampaneel gezet. Daarna wordt het ingelijst.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, wordt het naar keuze ingelijst. Standaard bieden we alle giclées in een mooie houten lijst aan. Deze is beschikbaar in het zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront.

Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan is dat ook geen probleem. Alle giclées kunnen in bredere-, gekleurde - of andere sierlijsten geplaatst worden. (meer info).

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van een ophangmogelijkheid. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Extra informatie

Afmetingen N/B
Kunstenaar

Middelmann, Gabriele

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas, 60% katoen / 40% polyester, hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Zodra u een giclee schilderij heeft besteld gaan we er meteen mee aan de slag. De opdracht wordt doorgegeven aan het atelier en de voorbereidingen worden getroffen. Zodra het doek van de kunstenaar binnen is gaan we het voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €75.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.