Middelmann, Gabriele

Gabriele Middelmann

Met een unieke handtekening, die we sculpturale abstractie kunnen noemen, beschildert kunstenares Gabriele Middelmann (geb. 1961 te Velbert, Dld) haar doeken. De natuur en de sporen van de tijd zijn hierin haar inspiratiebronnen, en dan niet alleen in beeld en vormgeving, maar ook qua materialen.
Naast verf als schildersmateriaal, gebruikt ze graag natuurlijke materialen als zand, klei, leem, steen en pigmenten. Ze maakt hier eigenhandig pasta’s van, waardoor ze toepasbaar worden om haar schilderwerken mee op te bouwen. Haar werken krijgen hiermee diepte en onderscheiden zich in uitstraling en gevoelsbeleving.

“Ich beschäftige mich mit Oberflächen, um in die Tiefe zu gehen”
– Gabriele Middelmann

De kleuren houdt ze in het algemeen natuurlijk, waardoor haar werk toegankelijk is bij het grote publiek en zeer populair bij o.a. binnenhuisarchitecten, vormgevers en designers.

Achtergrond
Gabriele Middelmann studeerde af aan de kunstacademie van Wuppertal en deed vervolgens een opleiding tot tandtechnicus waarbij ze zich specialiseerde in het keramische aspect van het vak. Vervolgens verhuisde ze naar Beieren en hervatte daar weer haar kunstopleidingen aan o.a. de kunstacademie van Reichenhall. Via talrijke solo- en collectieve tentoonstellingen is haar werk bekend geworden en hebben haar schilderijen talloze bewonderaars gevonden. Ze is mede-oprichter van Open Art Haimhausen en daarnaast docent bij Boesner en cursusleider van haar eigen schilderlessen in de Haimhauser-studio. Van een deel van haar schilderijen worden ook giclées vervaardigd die op canvasdoek gereproduceerd worden.


    Toont alle 4 resultaten