Powerful – Armin Strittmatter

70 x 70 cm | 100 x 100 cm

170,00450,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

Pure kracht straalt dit kunstwerk van Armin Strittmatter uit. De rode, oranje en grijze kleurtonen worden geaccentueerd door het zwart. Het rood in het midden lijkt licht te geven, zo intens is de kleurbeleving. Het werk is opgebouwd uit overwegend rechthoekige vlakken en krijgt dynamiek en spanning door de licht krullende lijnen in het centrum. Het oranje zorgt voor balans en versterkt de kracht van het werk.

Powerful giclee details

Het schilderij is uitgevoerd als giclée op eco-canvas en bieden we naar keuze met of zonder lijst aan.

70 x 70 cm details
70 x 70 cm zonder lijst
73 x 73 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op frame – € 170.-
compleet ingelijst – € 250.-

100 x 100 cm details
100 x 100 cm zonder lijst
103 x 103 cm inclusief lijst

zonder lijst, canvas op frame – € 330.-
compleet ingelijst – € 450.-

giclée in uw eigen maat
We kunnen dit werk op verzoek in een speciaal door u gewenste maat uitvoeren. De minimale maat voor dit giclee op canvas is 30 x 30 cm en de maximale maat is 140 x 140 cm. Neem contact met ons op als u een prijsopgave wilt voor uw kunstwerk in een andere maat.
lijstmogelijkheden
De lijstmogelijkheden zijn: zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Deze houten baklijsten hebben een zichtrand van 10mm. Wilt u liever een andere lijst? Geen probleem, we maken het graag op maat.
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie: Collectie:

Over de kunstenaar

Armin Strittmatter

Armin Strittmatter is opgegroeid in een familie waarin het normaal was je uit te drukken met kleuren en het kunstenaarschap lijkt dan ook in zijn genen te zitten. Als kind al leerde hij de indrukken uit zijn omgeving op het doek tot expressie te brengen en zijn vader was hierin ook zijn allereerste leraar.

Strittmatter is geboren in 1959 in het Zwarte Woud en alles wat hij hier in zijn jeugd beleefde vormden de basis van zijn persoonlijkheid en creativiteit. Maar wat hij toen maakte kan in geen geval worden vergeleken met zijn huidige werk. Hij heeft zich ontwikkeld tot iemand die op een zeer fijngevoelige manier de indrukken uit de natuur en het dagelijks leven weet samen te voegen tot het creëren van abstracte kunst.

De jarenlange ervaring heeft een onderscheidend kunstenaar uit hem gevormd, iemand die steeds weer nieuwsgierig experimenteert met kleuren, vormen en technieken. Al meer dan 25 jaar lang ontwikkelt hij zich verder in een idiosyncratische stijl, waarin zijn grenzeloze potentieel voor fantasie en creativiteit hem in staat om grenzen te verleggen. We zouden hem de magiër van kleuren kunnen noemen. Bij Strittmatter is de spanning tussen intimiteit en monumentale kleuren een duidelijk kenmerk van zijn werk.

In deze inmiddels wereldberoemd kunstenaar lijkt een immer dwingende dwang tot werken te zitten. Hij geniet van wat hij doet enkel en alleen omdat hij geen enkel dictaat of modetrend nastreeft. Hij houdt atelier in Gebensdorf in Zwitserland.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het Giclée Atelier. Hierbij wordt op een traditionele wijze gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt niet bezuinigd: er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een houten baklijst. We bieden deze aan in zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan kan het giclée ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Strittmatter, Armin

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas (eco gecertificeerd), hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.