Strittmatter, Armin

Armin Strittmatter

Armin Strittmatter is opgegroeid in een familie waarin het normaal was je uit te drukken met kleuren en het kunstenaarschap lijkt dan ook in zijn genen te zitten. Als kind al leerde hij de indrukken uit zijn omgeving op het doek tot expressie te brengen en zijn vader was hierin ook zijn allereerste leraar.

Strittmatter is geboren in 1959 in het Zwarte Woud en alles wat hij hier in zijn jeugd beleefde vormden de basis van zijn persoonlijkheid en creativiteit. Maar wat hij toen maakte kan in geen geval worden vergeleken met zijn huidige werk. Hij heeft zich ontwikkeld tot iemand die op een zeer fijngevoelige manier de indrukken uit de natuur en het dagelijks leven weet samen te voegen tot het creëren van abstracte kunst.

De jarenlange ervaring heeft een onderscheidend kunstenaar uit hem gevormd, iemand die steeds weer nieuwsgierig experimenteert met kleuren, vormen en technieken. Al meer dan 25 jaar lang ontwikkelt hij zich verder in een idiosyncratische stijl, waarin zijn grenzeloze potentieel voor fantasie en creativiteit hem in staat om grenzen te verleggen. We zouden hem de magiër van kleuren kunnen noemen. Bij Strittmatter is de spanning tussen intimiteit en monumentale kleuren een duidelijk kenmerk van zijn werk.

In deze inmiddels wereldberoemd kunstenaar lijkt een immer dwingende dwang tot werken te zitten. Hij geniet van wat hij doet enkel en alleen omdat hij geen enkel dictaat of modetrend nastreeft. Hij houdt atelier in Gebensdorf in Zwitserland.


Toont alle 3 resultaten